Izbor za najbolji grad: Križevci bilježe najveći napredak u kvaliteti života, Varaždin bolji od Zagreba

Dodijeljene su nagrade za izbor najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos, prenosi Jutarnji. Radi se o četvrtom po redu takvom izboru koji za cilj ima dati vjerodostojan i precizan odgovor na pitanje koje su gradske sredine u nas najuspješnije u podizanju kvalitete življenja i standarda građana.

Birali su se najbolji gradovi u nekoliko kategorija, a tražio se grad u kojem se najbolje živi, koji ima najveći napredak u kvaliteti života, u gospodarstvu, obrazovanju i povlačenju novca iz fondova EU.

Najbolji grad za život u kattegoriji velikog grada je Varaždin, koji je bolje ocijenjen od Zagreba, a u konkurenciji su mu bili Čakovec, Samobor i Velika Gorica.

Za najveći napredak u kvaliteti života nagradu je dobio grad Križevci, koji se našao ispred Metkovića, Sinja, Klanjca i Siska.

– Kada ste u okruženju Koprivnice, Varaždina, Bjelovara i drugih gradova koji su ovdje također nominirani, morate biti ponosni kao pobjednik. Križevčani zaslužuju najbolje i zato smo tu – naglasio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn prilikom preuzimanja nagrade.

Virovitica je pobjednik u kategoriji povlačenja novca iz sredstava EU, dok se Koprivnica natjecala u kategoriji za gospodarstvo, no pobjedu je tu odnio grad Samobor.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI