Izbori za gradonačelnika Đurđevca: Sigurni kandidati su i Fucak i Turbelija

Đurđevac će na nadolazećim lokalnim izborima zasigurno imati tri kandidata za gradonačelnika, a postoji i velika mogućnost da se u izbornu utrku uključi i četvrti i to, uz aktualnog gradonačelnika Hrvoja Jančija,  još jedan nezavisan kandidat.

Ova tema objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Oni koji prate politička zbivanja u Đurđevcu Jančija iz vladajuće nezavisne opcije Željka Lackovića vide kao izrazitog favorita. No, volja naroda ponekad je nepredvidiva, a politička utrka gotova je tek kada se zbroje glasovi.  Prvo se nagađalo da se Janči neće kandidirati te da će sam Željko Lacković biti gradonačelnički kandidat svoje nezavisne opcije, no po mnogima, pravi „gazda“ Đurđevca, ide u utrku za župana pa će Janči „loviti“ drugi mandat gradonačelnika. Iako Janči još nije službeno potvrdio kandidaturu, sasvim je jasno da će on opet biti Lackovićev „igrač“.

Hrvoje Janči

– Uskoro ću obavijestiti javnost putem medija o kandidaturi i programu – kratko je na naš upit odgovorio Hrvoje Janči.

Kandidat SDP-a će biti Marko Fucak, predsjednik gradske stranačke organizacije. U izbornu utrku, kaže on, ide s jasnim stavom i vizijom zajedništva jer u njegovu timu ima mjesta za sve vrijedne ljude i aktiviste kojima je interes grada, prigradskih naselja i zdravog društva na prvom mjestu, bez podjela.

Marko Fucak

– U gradu se stvorila neugodna društveno-socijalna klima iz koje potječe teza „Mi, vi i oni!“ i to treba promijeniti. Nudim viziju za bolji Đurđevac i vjerujem da je dijele i građani Đurđevca i prigradskih naselja – ističe Marko Fucak.  

Đurđevac, dodaje on, poprima obrise urbanog grada, posebice njegov centar, ali za nekoliko godina infrastruktura u Đurđevcu neće imati smisao jer se industrija nije pomaknula s mrtve točke.

– Zbog toga mladi ne ostaju u Đurđevcu već svoju egzistenciju i budućnost grade u Zagrebu ili inozemstvu. Podravina i Đurđevac imaju potencijal i ljude kojima treba dati priliku kako bi se realizirale zacrtane ideje – zaključio je Marko Fucak.     

HDZ-ov kandidat bit će Željko Turbelija, koji je đurđevačkoj javnosti poznat kao predsjednik gradske Vatrogasne zajednice. Turbelija ističe kako će svoj program temeljiti na pravednosti i transparentnosti.

Željko Turbelija

– Načelom pravednosti osigurat ću da svi korisnici sredstava gradskog proračuna znaju koliko i zašto baš oni primaju ta sredstva, bez obzira na to u kojoj ulici ili naselju žive. Svi računi koji su realizirani iz gradske blagajne bit će javno objavljeni. Tu ćemo primijeniti postojeća rješenja gradova koji nam svojom transparentnošću sad mogu biti uzor. Nije dovoljno samo htjeti biti transparentan, nego se to mora i provesti. Fokusom na važno, izradom unaprijed znanih uvjeta i parametara koji definiraju prioritete, znat će svi, a ne samo neki, što i kako će se graditi i kako će se upravljati – ističe Željko Turbelija.

Kao četvrti kandidat za gradonačelnika spominje se Dejan Kutičić, aktualni županijski vijećnik i bivši član Živog zida. Kutičić je aktivan u kritiziranju aktualne gradske vlasti putem društvenih mreža pa je za očekivati da će i on krenuti u utrku za gradonačelnika, i to kao nezavisan kandidat.

Dejan Kutičić

– Razmišljamo o formiranju nezavisne opcije s kandidatom za gradonačelnika, a vrlo brzo ćemo donijeti odluku hoćemo li se uključiti u predstojeće izbore – kratko je kazao Dejan Kutičić.

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI