IZBORNI RADOVI NA SVE STRANE Nova mrtvačnica na Gradskom groblju počinje se graditi baš u ponedjeljak

Službena svečanost u povodu početka radova odigrat će se u ponedjeljak, samo šest dana prije lokalnih izbora...


Autor: podravski.hr — 11.05.2013. / 16:28 Aktualno

KOPRIVNICA – Izborna kampanja najbolja je stvar za razvoj komunalne infrastrukture u nekom mjestu. Najbolje se to vidi na primjeru Koprivnice u kojoj je u četvrtak počela obnova Starogradske ulice, a već drugi dan krenuli su pripremni radovi na izgradnji nove mrtvačnice s ispraćajnim trgom na Gradskom groblju. Službena svečanost u povodu početka radova odigrat će se u ponedjeljak.
Izvođač radova vrijednih 9,3 milijuna kuna bit će Koming, a investitor Komunalac, kojemu će Grad sljedeće godine uplatiti sve troškove gradnje, a do tog trenutka Komunalac će biti vlasnik mrtvačnice.
Ako radovi završe u predviđenom roku koji je 15. studenog ove godine, Koprivničanci bi trebali dobit mjesto dostojno za ispraćaj svojih najbližih. Na građevinskoj parceli od 20.000 četvornih metara bit će izgrađena mrtvačnica površine 860 četvornih metara, uredit će se parkiralište za 153 automobila, a ispred mrtvačnice predviđen je ispraćajni trg i park. Pristup mrtvačnici bit će s istočne strane groblja iz Ulice Ivana Česmičkog.
Izvještava: MATIJA DOLENEC
maketa mrtvacnica
– Ovako bi trebala izgledati nova mrtvačnica i njezin okoliš