ZGRADU GUTALA VATRA Požar skrivio radnik brušenjem i varenjem cijevi pored drvenog stropa

Nes(p)retni je djelatnik imao sreće što vatra nije odmah buknula, no i peh jer nije predvidio mogućnost nesreće


Autor: podravski.hr — 28.04.2018. / 15:44 Crna kronika

Ilustracija/Požar su ugasili vatrogasci iz koprivničkog JVP-a i lokalnih DVD-ova

Za strašan požar u kojem je izgorjelo cijelo krovište Zanatskog doma u Đurđevcu i u kojem su oštećeni lokali u prizemlju, barem prema policijskom izvješću, kriv je plinoinstalater koji nije pazio prilikom rezanja plinskih cijevi. Dražen Laljek iz Policijske uprave koprivničko-križevačke potvrdio je kako nije bilo ozlijeđenih te da će se iznos materijalne štete znati tek nakon što vlasnici podnesu odštetni zahtjev. Zasad se sumnja da je šteta između 500.000 i milijun kuna.

Do požara je, podsjetimo, došlo u noći na subotu oko 1.15. Požar je izbio u Zanatskom domu u Ulici Đure Basaričeka i to u zapadnom dijelu poslovne zgrade, u predjelu drvenog stropa. Vatra se potom proširila na krovište zgrade koje je u potpunosti izgorjelo. Prilikom požara došlo je do urušavanja zapadnog dijela krovišta.

 

Očevid je otkrio ono o čemu se sumnjalo

 

– Nakon očevida utvrdili smo kako je do požara došlo nakon izvođenja radova dana u petak 27. travnja. Ovlašteni je djelatnik odstranjivao dvije plinske cijevi, a koje je kod drvenog stropa odrezao električnom brusilicom – navode u policiji i ističu da je cijevi nakon toga pomoću autogenog zavarivanja blindirao.

– Uslijed toga došlo je do prenošenja visoke temperature na drvenu masu i trsku u stropu, te nakon dužeg tinjanja i do otvorene vatre koja je zahvatila objekt – dodaje Laljek.

Nes(p)retni je djelatnik imao sreće što vatra nije odmah buknula, no i peh jer nije predvidio mogućnost nesreće. Požar su, dodajmo, uspješno i vrlo brzo lokalizirali i ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Đurđevca, DVD-a iz Virja te Đurđevca.

– Očevid je uz nas obavio i inspektor zaštite od požara i eksploziva. O događaju će biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – napominju u policiji.

Dodajmo i kako je za vrijeme događaja i poslije toga za sav promet zatvoren dio ulice Miroslava Krleže, od Ulice Đure Basaričeka do parkirališnog prostora trgovačkog centra. Ulica Đure Basaričeka, od kružnog toka do ulice Miroslava Krleže bila je zatvorena za sav promet prilikom gašenja požara, nakon čega se je promet uz regulaciju odvijao jednom prometnom trakom do 11.10 sati. (ib)

Više detalja o ovoj nesreći čitajte u sljedećem izdanju Podravskog lista.

 

Materijalna šteta znat će se naknadno

 

FOTO: Darko Imbriša