IZGORJELO ‘100.000 KUNA’: Zagonetni požar u trenu je progutao alatnicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Strašan požar izbio je u srijedu ujutro na imanju Sameda Šabića iz Piškovca, mjestašca u općini Sveti Petar Orehovec nedaleko od Križevaca. Iz još uvijek neutvrđenog razloga izbila je vatra na alatnici i spremištu koje je u potpunosti izgorjelo. Šteta je ogromna, procjenjuje se na 100.000 kuna.

Kako su kazali iz policije, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a vatru su gasili križevački profesionalni vatrogasci i članovi DVD-a Sveti Petar Orehovec. Dan nakon požara na zgarištu smo zatekli vlasnika, Sameda Šabića.

– Požar je izbio oko 9.30 sati. Nisam bio kod kuće, bio sam u gradu, u redovnoj nabavci, a susjedi su mi javili da je izbio požar. To mi je alatnica, spremište, kotlovnica, ostava. Unutra smo držali baš sve. Bavio sam se instalacijama i sav alat koji sam imao izgorio je unutra. Najmanje 20.000 eura vrijedan je alat koji sam izgubio. Sa susjedima sam u jako dobrim odnosima, spasili su što su i  koliko mogli. Šteta bi bila znatno veća da nisu – rekao je ojađeni Samed.

Unutra je bila plinska boca i sva sreća da nije eksplodirala

– Kad dozvoli vrijeme, najprije ćemo počistiti i što sad, napravit ćemo novi objekt. Što je uzrok požara, mogu samo nagađati. Sada je to nemoguće utvrditi. Instalacije su sve bile izvana postavljene i sigurno ništa nije gorjelo. To su utvrdili i vatrogasci. Cijeli sam život u instalacijama, to mi je uostalom i struka, a da je struja u pitanju, onda bi odmah sklopka izbacila u kući. U peći za centralno grijanje zadnji put vatra je naložena dan prije u poslijepodnevnim satima i mislim da peć i centralno grijanje također nisu mogli prouzročiti požar. Možda je vatra tinjala dosta dugo i razbuktala se sama i zahvatila štagalj, a i vjetar koji je puhao možda je pridonio nečemu. Tko će to znati, sve je moguće, a sada je gotovo, nema više ničega – rekao je Samed Šabić i zaključio kako je sva sreća da vatra nije prešla na druge objekte.

– Unutra je bila plinska boca i sva sreća da nije eksplodirala. Vatrogasci su je iznijeli van i sve je prošlo bez ozlijeđenih. Šteta je velika, no lako za to, to ćemo nekako riješiti. Kako kaže narodna poslovica, ne valja plakati za prolivenim mlijekom – zaključio je Samed Šabić.

Iz PU koprivničko-križevačke dobili smo informaciju da se ni nakon očevida sa sigurnošću nije moglo utvrditi što je uzrok požara.

Ni nakon očevida sa sigurnošću se ne može utvrditi što je uzrok požara

FOTO Stjepan Belušić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI