Izgradnja Kuće podrške u Đurđevcu ide prema planu

Radovi na izgradnji zgrade Kuće podrške u Ulici kralja Tomislava namijenjene za aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju odvijaju se prema planu. Investicija vrijedna 14,2 milijuna kuna, koja se u stopostotnom iznosu financira europskim novcem, uz izgradnju i opremanje zgrade u Ulici kralja Tomislava, obuhvaća i uređenje okoliša i nabavu specijalizirane opreme uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

Zgrada je predviđena i za stanovanje osoba s teškoćama u razvoju, što će biti još jedan iskorak u radu Udruge Mali princ, a useljenje članova planirano je za kraj iduće godine. Ukupna površina zgrade bit će 565 četvornih metara, a s nabavom specijalizirane opreme bit će u potpunosti prilagođena osobama s teškoćama u razvoju. – Zgrada će biti u susjedstvu školskog Odjela za učenike s teškoćama u razvoju koju pohađaju naši članovi pa ćemo zapravo imati sve na jednom mjestu – kaže Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI