IZGUBIO TEŠKU BITKU ‘Moj Robert imao je 21 godinu i cijeli život bio je pred njim. A sad ga više nema’

Posljednjih mjesec i pol obitelj je stalno bila uz Roberta u bolnici


Autor: podravski.hr — 07.03.2018. / 16:00 Aktualno

Majka Snježana pokraj sina Roberta kojeg više nema

 1. Robert Jagetić ( 21) iz Đurđevca u ponedjeljak je nakon petogodišnjeg liječenja izgubio borbu protiv opake bolesti, karcinoma koji je metastazirao na kosti i mozak. Do posljednjeg otkucaja srca, priča nam potresena majka Snježana, Robert nije gubio nadu da će pobijediti opaku bolest.
  – U nedjelju navečer bio je odlično raspoložen, šalili smo se i stalno je govorio da ima još puno planova pred sobom. Nažalost, u ponedjeljak je njegovo tijelo potpuno klonulo i zauvijek smo ga izgubili – kaže danas kroza suze Snježana Jagetić.
  Prije pet godina Robertu je dijagnosticiran tumor na testisu i nakon prvog liječenja činilo se da je ta opaka bolest iza njega. Punih godinu i pol, prisjeća se majka, nalazi na kontrolama su bili odlični. No, onda se pojavio karcinom na plućima i otad nažalost nije bilo pomaka u liječenju.
  – Odmah nakon operacije pluća liječnici su nam rekli da je dio tumora ostao. Robert je prošao 28 zračenja i skoro neprestano bio u bolnici. Nedavno je došlo do metastaza na kostima i mozgu i to njegovo tijelo, unatoč velikoj volji za životom, nije moglo izdržati – jecajući dodaje Snježana Jagetić.
  Posljednjih mjesec i pol obitelj je stalno bila uz Roberta u bolnici. Posebnu snagu dala mu je akcija koje je pokrenula Facebook grupa Mame iz Đurđevca i okolice, a koju su se uključile brojne đurđevačke udruge i sportski klubove te građani.
  – Ne mogu riječima opisati Robertovu sreću kad je čuo i vidio u medijima koliko je ljudi, udruga i klubova bilo uz njega kroz provedenu akciju. I tad je stalno govorio da će dobiti životnu bitku – priča majka.
  I u trenucima velike tuge brojni Đurđevčani su uz obitelj Jagetić.
  – Teško je riječima opisati bol kad izgubite svoje dijete, i to još u cvijetu mladosti, kad bi praktično cijeli život trebao biti pred njim. Zahvaljujemo svima koji su nam u ovih pet godina pružali podršku na bilo koji način, kao i svima koji su pokrenuli i podržali akciju za Roberta. On će zauvijek živjeti u našim srcima – zaključuje potresena majka.
  Posljednji ispraćaj Roberta Jagetića je sutra, četvrtak, u 15 sati na Gradskom groblju u Đurđevcu. (db)

FOTO: ARHIVA