IZLAZNOST: Druga izborna jedinica ispod prosjeka Hrvatske, Grad Koprivnica iznad

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas građani Hrvatske biraju svoje zastupnike u Hrvatskom Saboru, koji će zasigurno ostati upamćeni po izvanrednoj situaciji zbog korona virusa i posebnih uvjeta u kojima birači izlaze na birališta koja su otvorena u 7 sati i zatvaraju se u 19 sati.

U 12 su sati iz Državnog izbornog povjerenstva stigli prvi podaci o izlaznosti pa je tako do 11:30 sati na izbore izašlo 619 961 birača što je 18,09 posto. Druga izborna jedinica malo je ispod prosjeka sa 17,25 posto, dok je odaziv u Gradu Koprivnici veći od prosjeka i iznosi 19,69 posto.

Podaci za Koprivničko – križevačku županiju su također ispod prosjeka države jer je dosada glasalo 15 609 birača, odnosno 16,98 posto.

Ukupno gledajući, izlaznost je manja nego na posljednjim izborima za Hrvatski sabor koji su održani u rujnu 2016. godine i na kojima je ukupno glasalo 52,59 posto.

Ipak, iz Državnog izbornog povjerenstva poručuju kako se nadaju da će ovim ritmom u poslijepodnevnim satima dostići, a možda i prestići izlaznost iz 2016. godine te su zahvalili svim biračima što se pridržavaju mjera stožera.

Kako je dosada proteklo glasanje u Koprivnici, zabilježio je naš fotoreporter.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI