PRAVO IZNENAĐENJE Naprasno smijenjen direktor gradske tvrtke. Razlog za smjenu pomalo je bizaran…

Kontaktirali smo danas i smijenjenog direktora Zdravka Lenardića. No, on je odbio komentirati tu situaciju


Autor: podravski.hr — 13.09.2018. / 14:44 Aktualno

Dajana Milodanović, predsjednica Nadzornog odbora komunalne tvrtke

Zdravko Lenardić naprasno je smijenjen s dužnosti direktora gradske tvrtke Komunalne usluge Đurđevac, neslužbeno smo doznali iz izvora bliskim gradskim vlastima.
Do izbora novog direktora ključne odluke o poslovanju donosit će Nadzorni odbor na čijem je čelu bankarica Dajana Milodanović, koja je odnedavno i članica Nadzornog odbora Podravke.
Razlog za smjenu Lenardića, kako smo doznali, krajnje je bizaran. Direktor je, naime, zaboravio uplatiti jamčevinu za dražbu za kupnju zgrade posrnule tvrtke Segrad u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, gdje su smještene i upravne zgrade gradskih komunalnih tvrtki.
Kako je Lenardić zaboravio uplatiti jamčevinu, Komunalne usluge ne mogu sudjelovati na javnoj dražbi na kojoj početna cijena za zgradu 1,2 milijuna kuna. Na dražbu su stigle tri ponude pa je sasvim izvjesno da će zgrada biti prodana, a plan je bio da Komunalne usluge kupe i te nekretnine u Radničkoj cesti kako bi se dobio potreban prostor za skladišta i administraciju.
Tu pogrešku Zdravka Lenardića Nadzorni odbor na čelu s Dajanom Milodanović ocijenio je dovoljnim razlogom za njegovu smjenu koju je danas (četvrtak) potvrdila i skupština Komunalnih usluga Đurđevac.
Kontaktirali smo danas i Zdravka Lenardića. No, on je odbio komentirati tu situaciju. (db)

Zdravko Lenardić, smijenjeni direktor

FOTO: NIKOLA WOLF