UHIĆENI Trojac čuo da neki dobrotvor dijeli hrpu novca romskim obiteljima pa ih odlučio reketariti

Reketarili su dvojicu mlađih muškaraca koji su sve prijavili policiji


Autor: podravski.hr — 02.03.2018. / 16:19 Crna kronika

Ilustracija / Sudac je imao mnogo milosti prema muškarcu

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv tri osobe rođene 1991., 1998. i 1993. godine zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela pokušaja iznude.
Kako je danas priopćilo Općinsko državno odvjetništvo, “postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u siječnju 2018. godine u Botovu i Drnju kod Koprivnice u više navrata nazivali mobitelom 33-godišnjaka i tražili od njega da skupi 100.000 kuna te da novac stavi u vrećicu i odnese ga na parkiralište kod Gradskih bazena u Koprivnici”. U protivnom, prijetili su, bacit će mu bombu u kuću i ubiti sve muške članove obitelji. Uplašeni 33-godišnjak odmah je zatražio zaštitu policije, pa do predaje novca nikad nije došlo.
Sumnja se da je trojac u više navrata mobitelom nazivao i 25-godišnjaka te tražio od njega da skupi 100.000 kuna, a potom da novac stavi u vrećicu i ostavi ga na parkiralištu kod trgovačkog centra u Koprivnici. Njemu su prijetili da će ga ubiti. No, i 25-godišnjak je zatražio zaštitu policije. Trojac je vrlo brzo lociran i uhićen.
Kako se neslužbeno doznaje iz policijskih izvora, riječ je o dobro znanoj priči koja je početkom godine počela kolati u romskim naseljima kod Koprivnice. Pojavile su se, naime, informacije da su neke romske obitelji od koprivničkog dobročinitelja navodno dobivale brdo novca, a taj imućni dobročinitelj na koncu je završio na liječenju na psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Koprivnici.
Kako se u Botovu i Drnju pročulo da su stotine tisuća kuna dobili i 33-godišnjak te 25-godišnjak, njihovi poznanici povjerovali su u tu priču te su ih odlučili reketariti. No, na koncu su pali u policijsku stupicu pa će odgovarati za kazneno djelo pokušaja iznude i prijetnju. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA