IZOPAČEN UM Čak devet životinja ubijeno kao poruka lokalnom župniku. Policija i dalje tapka u mraku

U konkretnom slučaju počinitelja nismo pronašli i sve je na kriminalističkom istraživanju koje još traje - kratko je priopćila glasnogovornica policije


Autor: podravski.hr — 10.01.2019. / 9:23 Aktualno

Frizerka Marina Koščević s fotografijom mrtve mačke obješene na vratima njezina salona

Više od pola godine otkako je u Cirkveni kod Križevaca netko izopačen počeo vješati mrtve životinje po selu, krivac je i dalje neotkriven. Od srpnja prošle godine stradalo je čak devet životinja, a sve se povezuje s borbom dijela nezadovoljnih mještana tamošnjim župnikom, vlč. Ivanom Novakom.

Počelo je s dvjema mrtvim vranama koje su obješene pred kućom obitelji što je donirala novac Župi. Nakon što su u nekoliko dana osvanule mrtva vrana, a potom i sova, na stablu ispred crkve i župnog dvora, slučaj je postao poznat u nacionalnim razmjerima.

Flourescentni natpisi „pop“ na mrtvim pticama bili su jasan znak da je monstruozni čin usmjeren protiv velečasnog Novaka, a policija je tada priopćila kako provodi kriminalističku istragu da bi otkrila počinitelja.

U međuvremenu je jedan mrtvi jastreb obješen na klopotec kod župnog dvora, a mrtva kuna pronađena je na zdencu, također nedaleko od doma vlč. Novaka. Potom su dvije mrtve mačke obješene pred kućom obitelji koja novčano pomaže Župi, a zadnji slučaj zabilježen je početkom prosinca prošle godine, kada je netko objesio mrtvu crnu mačku na ulazna vrata frizerskoga salona u obližnjem Sv. Ivanu Žabnu, koji pohodi vlč. Novak.

Više od šest mjeseci, devet mrtvih životinja, počinitelj ili više njih i dalje nepoznat.

Dijana Žagar iz koprivničko-križevačke Policijske uprave rekla nam je prošli tjedan da su sva saznanja koja su policajci otkrili tijekom kriminalističkog istraživanja proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, pod čiji djelokrug rada teritorijalno pripada Cirkvena.

– U konkretnom slučaju počinitelja nismo pronašli i sve je na kriminalističkom istraživanju koje još traje – kratko je priopćila Dijana Žagar. (hš)

FOTO: NIKOLA WOLF