Izrađen edukativni semafor vrijedan 15 tisuća kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli je tjedan izrađen školski semafor za potrebe Policijske postaje Ludbreg u  organizaciji Zajednice tehničke kulture Ludbreg, a na inicijativu Autokluba Ludbreg.

U izradi su sudjelovala četiri člana Radiokluba Ludbreg, s Marijom Lohajnerom na čelu i obrt Zdravka Novaka koji je izradio mehaničke dijelove i obavio montažu.

– Semafori su napravljeni isključivo za potrebe edukacije djece. Dakle, oni imaju sve funkcije kao i pravi semafori, od signalizacije za pješake do svih ostalih oznaka i svjetala, tako da djeca i u tom segmentu mogu učiti kako se pravilno ponašati u prometu – objašnjava tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Ludbrega Ivan Marcijan.

Financijska sredstva u vrijednosti petnaestak tisuća kuna osigurala je Zajednica tehničke kulture Ludbreg iz sredstava javnih potreba u tehničkoj kulturi i tvrtka Semafor iz Zagreba u obliku donacije, a sama izrada trajala je oko osam mjeseci.

FOTO Grad Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI