Izumi genijalnog Leonarda da Vincija dolaze u Galeriju Stari grad

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Galeriji Stari grad, nakon djela Picassa, Chagalla i Dalija, od petka će biti izloženi izumi Leonarda da Vincija, a otvorenje nove spektakularne izložbe zakazano je za 19 sati. Da Vinci, jedan od najvećih genija renesanse, vrhunski slikar, arhitekt, izumitelj i kipar, za svog je života napravio na tisuće skica modela temeljenih na vlastitim idejama, a dio njih bit će izložen u Galeriji Stari grad.

Modeli koji će biti predstavljeni na izložbi napravljeni su na temelju Leonardovih skica, studija i crteža o tehničkim, letećim i ratnim strojevima, mostovima, kao i vozilima. 

– Izložba svojim sadržajem i tematikom odgovara svim dobnim skupinama, uz osobitu preporuku školarcima, a mogu se uključiti učenici iz gotovo svih nastavnih područja, pogotovo iz umjetnosti, matematike i fizike. Izloženi izumi omogućuju poticaj u kreativnom i inspirativnom stvaralaštvu učenika te nastanku novoosmišljenih uradaka u sklopu nastavnih područja – kaže Edita Janković Hapavel, ravnateljica gradskog Muzeja.

Izložba će biti otvorena do 30. lipnja iduće godine te će značajno obogatiti gradsku kulturno-turističku ponudu. Cijene ulaznica će biti 25 kuna za pojedinačne posjete učenika, studenata, umirovljenika i branitelja, 35 kuna za odrasle, 20 kuna za grupne posjete učenika, studenata, umirovljenika i branitelja te 30 kuna za grupne posjete odraslih, dok će se obiteljska ulaznica naplaćivati 80 kuna.

– Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju vjerujemo da će i ova izložba u naše galerijske prostore privući brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske i inozemstva – zaključila je Edita Janković Hapavel.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI