IZVAN PAMETI Reforma pravosuđa dovela je do toga da su policajci postali taksi služba za pijance

Policajci su ovih dana mladića iz Križevaca vozili više od sat vremena do Garešnice, pa nakon što je tamo osuđen prebačen je u zatvor u Bjelovar. Potom su se vratili u Križevce


Autor: podravski.hr — 14.11.2018. / 15:24 Aktualno

U nepuna dva mjeseca policija je dvaput morala na "teren" u Koprivničku ulicu / Ilustracija

Opet bizarna situacija u pravosuđu. U ponedjeljak su mladića (27) iz Križevaca, koji je zbog pijanstva za volanom osuđen na 15 dana zatvora, u bjelovarsku kaznionicu vozili preko Garešnice.
Reorganizacijom prekršajnih sudova križevački kraj potpao je pod nadležnost Prekršajnog suda u Bjelovaru, a u Križevcima je ostala stalna služba koja radi samo povremeno i suci već dulje vrijeme odlaze u Bjelovar. No, u ponedjeljak se baš dogodilo kako je dežuran bio sud u Garešnici, koja je od Križevaca udaljena 70-tak kilometara. Tako su policajci mladića iz Križevaca nakon triježnjenja vozili više od sat vremena do Garešnice, pa nakon što je osuđen prebačen je u zatvor u Bjelovar, te su se potom vratili u Križevce. Ukupno su prošli 140 kilometara. I to zbog pijanca.
Da situacija bude još apsurdnija, ovo nije prvi slučaj. Početkom svibnja zatvorenika iz Kalnika kod Križevaca policajci su morali voziti čak 400 kilometara. Na Praznik rada dežuran je bio sud u Daruvaru, a policajci su izgubili cijeli dan, vozili se dva puta po 200 kilometara kako bi 57-godišnjaka koji je feštao i u sebe za praznik natočio 1,94 promila strpali na tri dana u zatvor.
Prekršajni sud u Koprivnici mnogo je bliži za takve slučajeve, ali reformom sudova Križevci, koji su u istoj županiji, više nisu u njegovoj mjerodavnosti. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA