Izvanredno obraćanje premijera: Situacija je iznimno ozbiljna, ali stvari držimo pod kontrolom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U svome obraćanju naciji predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, poručio je, da su drastične mjere koje je Krizni stožer, u vezi izbijanja epidemije koronavirusa uveo, nužne, i da nas čekaju teški dani, tjedni ili čak mjeseci. Premijer Plenković, pozvao je na solidarnost i pridržavanje uputa, a posebno je apelirao na 12.000 građana koji su u izolaciji. No naglasio je da je kriza izazvana koronavirusom još uvijek pod kontrolom.

– Mi vladamo ovom krizom, a na ne vlada ona nama, a samo pridržavanjem uputa i disciplinom to će tako i ostati – rekao je Andrej Plenković te dodao da je ova kriza najveći izazov za hrvatski narod od Domovinskog rata. Isto tako, naglasio je da se stvari u Europi trenutno ne odvijaju dobro,.

Osim zdravlja ljudi, premijer Plenkovića, naglasio je da je gospodarski aspekt krize isto tako važan i ozbiljan. Podsjetio je na mjere oporavka gospodarstva, koje je Vlada već aktivirala. Posebno je premijer spomenuo privatni sektor, i najavio da Vlada neće dopustiti da on iz ovog izađe najjače pogođen. U skladu s time najavio je rebalans proračuna i smanjivanje svih neophodnih stavki, koje bi se trebale pretočiti u privatni sektor. No, o konkretnim mjerama nije govorio.

– Svi ministri dobili su nalog da naprave reviziju svih stavki svojih proračuna u ministarstvima, koje nisu neophodne. Neće se dirati zdravstvo mirovine, i socijalna davanja, ali sve ostalo podložno je promjenama- rekao je premijer Plenković te najavio nove mjere za spas gospodarstva.

U međuvremenu u Hrvatskoj je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom COVID-19, a svih pet je u Istarskoj županiji, a ukupno je to 105 potvrđenih slučajeva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI