‘Ja sam samo seljačina iz Čukovca sa smislom za humor’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

ČUKOVEC – Aleksandar Lazić, rođeni Čukovčanin i poznati stand-up komičar, u posljednje vrijeme sve više nastupa diljem sjeverozapadne Hrvatske, a ludbreškoj publici predstavit će se 14.lipnja u Crazy Hillu. Ovih dana ima premijeru svog autorskog igrokaza Vanzemaljac koju izvodi sa svojom glumačkom skupinom Selski komedijaši. Dodaje da gdje god se pojavi, prostor je uvijek pun do posljednjeg mjesta te da ljudima očito fali zdravog domaćeg humora. A tko je uopće Aleksandar Lazić i otkud u komičarskim vodama?

– Aleksandar je jedno sasvim neobično biće u ovom nepoštenom svijetu lakomih političara i surove zbilje… Tog 14. prosinca daleke 76′ majka Lilika rodila je lika koji je već u prvim sekundama svog života popišo sestru Jadranku i time jasno dao do znanja da će bit vječiti buntovnik i igrač koji zaobilazi sve klišeje i glupa nametnuta pravila života. Kao učenik pokazivao sam izniman interes za izvannastavne aktivnosti, kao što su izrada goblena s raznim motivima Teletabisa, krađa trešanja sa susjedovog drveta i gađanje vratiju od štaglja trulim jajima. Uz to sam bio i među boljima u skakanju gumi-gumi sa selskim curama, na što sam posebno ponosan. Obavio sam sve kaj jedan pravi selski mužjak treba obavit u životu. Završio srednjaka u Varaždinu, otišel u vojsku, zaposlil se… Sve je bilo ok do pred par godina, kad je u moj život ušao ON – Fejs! – opisao je Aleks kako je sve počelo.

– Od tada se moj život okreće za 38 stupnjeva po Rihteru. Počeo sam pisat razna sranja iz svakodnevnog života, ali na jedan sasvim blesav i uvrnut način. Stekao sam puno prijatelja, ali i neprijatelja, većinom političkih masturbatora koji sišu državu. Pravi bum doživio sam prošle godine za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji, kada sam snimao skečeve i prognozirao rezultate i to sve isključivo na ovom našem kajkavskom narječju. Ljudi su to jako dobro prihvatili pa sam imao više od sto tisuća pregleda po videu i more obožavatelja koji su me zaustavljali na cesti kako bi se slikali sa mnom. Sve mi je to bilo nekako čudno, nekako prebrzo…Pa ljudi, ja sam samo jedna obična seljačina iz Čukovca koji možda ima samo malo više smisla za humor… – opisao se Aleks.
Veli, videouradci su mu ubrzo postali navika. Dugo je odolijevao nagovorima da krene sa stand-up nastupima, a od nove godine odlučio je i uživo uveseljavati ljude. Inspiraciju za nastupe crpi sa svih strana.

– Od uvele koprive po kojoj piša susjedov cucak do šlagirane kokoši iza kuružnjaka. Politička sranja i muško-ženski odnosi također su mi nezaobilazna tema, a na nastupima često improviziram – veli Aleks, a na pitanje postoji li u njegovu životu Bara, ‘čvrsta’ žena koja ga ‘drži v redu’, odgovara:

– Svatko od nas ima neku svoju Baru koja ga drži za jaja i steže obruč. To je tak određeno još iz vremena neandertalaca i pećinskih krda. Znalo se da baba ima toljagu, a mužjak koplje. On lovi antilope, a ona toljagom vreba kak da ga kresne po tintari ako slučajno pogleda Milevu iz susjedne špilje. Da, postoji Bara, ne pod tim imenom i nije baš toliko huda kak se čini –  veli Aleks, inače zaposlenik jedne domaće telekomunikacijske firme.

– Nakon posla uskačem među svoje ljubavi na polju. Uzgajam božićna drvca i moram priznati da često razgovaram s njima (nek’ ostane među nama). Sad je sezona jagoda pa pomognem i roditeljima koji se time bave – rekao je Aleks i pozvao sve željne humora da dođu popratiti njegov nastup.    – Dojdite i budite spremni bit kontaminirani humorom nove generacije. Aleks je uvijek na strani malog čovjeka, na strani poštenog seljaka, a strani istine. Oni koje vrijeđaju moje riječi nisu ni zaslužili ništa drugo jer Aleks ne laje bez veze.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI