Jakopović: Bez ispita nema lova, a lov bez kvalitetnog psa nije moguć

Podravski list profile

Županijska udruga lovaca Panonija u Mičetincu je organizirala ocjenjivanje oblika i ispit prirođenih osobina pasa ptičara čiji je domaćin službeno bila Lovačka udruga Ferdinand. Za ispit je bilo prijavljeno 12 pasa sa svojim vodičima, a lovnokinološki suci Darko Markač i Ivica Cvetković dobro su upoznali lovce sa svime što se očekuje od njih i njihovih pasa. U ulozi vodiča sa svojim psima bio je i predsjednik županijskih lovaca Nevenko Jakopović.

– Za nas kinologe važnost ovakvih manifestacija velika je. To su osnovni ispiti koje naši psi moraju položiti kako bi mogli sudjelovati u lovu, a i pokazatelj su genetike koja će se širiti na potomstvo – kaže Nevenko Jakopović.

Važno je naglasiti, dodaje Jakopović, da su ocjenjivanje i ispit, kao i gablec koji je osiguran za sve sudionike, potpuno besplatni za razliku od manifestacija koje organizira Hrvatski kinološki savez.

– Time se želi privući što veći broj lovaca, a možda i potaknuti neke da shvate kako lov bez kvalitetnog psa nije moguć. Trenutno traju prijave za ocjenu oblika i ispita prirođenih osobina goniča koji će se održati ove subote, 19. listopada, a okupljanje je u osam sati u lovačkom domu Lovačkog društva Srnjak Sveti Petar Čvrstec – kaže Nevenko Jakopović.

FOTO Nevenko Jakopović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI