Jakopović: Moramo odustati od planiranog uređenja streljane

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijska udruga lovaca Panonija zbog krize uzrokovane koronavirusom neće moći računati na prihod od 130.000 kuna koji treba dobiti iz županijskog proračuna. Većina županija odlučila je srezati davanja za lovačke saveze pa će tako i naša županijska udruga ostati bez planiranih prihoda.

– Sredstva koja dobivamo iz županijskog proračuna uvijek su namijenjena za kupnju opreme ili investicijske projekte. Mi smo ove godine planirali urediti streljanu u Crnoj gori, no kako ćemo ostati bez novca Županije, odustajemo od tog projekta – kaže Nevenko Jakopović, predsjednik Županijske udruge Panonija.

Sad je plan, dodaje Jakopović, streljanu urediti u idućoj godini i to na drugoj lokaciji. Udruga će kupiti zemljište i krenuti u opremanje vlastite streljane.

– Tu očekujemo podršku Hrvatskog lovačkog saveza koji nam raznim potporama  pomaže u ostvarenju naših planova – kaže Jakopović.

Od početka epidemije pojedinačni lovovi nisu bili obustavljeni, a i tajništvo Udruge stalno je na raspolaganju lovcima.

– Pojedinačni lovovi nisu obustavljeni jer moramo ispoštovati kvote za odstrjel divljih svinja kako bi se spriječilo širenje populacije i štete koje nanose na poljoprivrednim usjevima. Samo lani odštete za štetu koju su napravile na usjevima iznosile su oko milijun kuna. Čim epidemiolozi i nacionalni Stožer civilne zaštite dozvoli skupne lovove, krenut ćemo i s tim aktivnostima – ističe Nevenko Jakopović.

Lovci se nadaju da će uskoro krenuti i natjecateljska sezona u gađanju glinenih golubova. Natjecanja, kaže Jakopović, isto ovise o odluci Stožera civilne zaštite.

– Kad Stožer ukine mjere koje nas trenutno koče u organizaciji natjecanja, pozvat ćemo voditelje svih natjecateljskih ekipa i odrediti novi kalendar natjecanja za ovu sezonu – zaključio je Nevenko Jakopović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI