Jakšić i Pal oštro protiv prodaje Podravke: Strahujemo za Podravku i naš kraj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je u zgradi sjedišta SDP u Koprivnici održana izvanredna konferencija za medije na kojoj je tema bila Podravka, odnosno njezin status u nacionalnom planu oporavka. Na konferenciji su govorili Mišel Jakšić, saborski zastupnik, aktualni gradonačelnik grada Koprivnice i kandidat za gradonačelnika te Ivan Pal predsjednik Gradskog vijeća u sad već prošlom mandatu. Naime, u nacionalnom planu oporavka Podravka nije na listi tvrtki od nacionalnog interesa što implicira da će državno vlasništvo tvrtke biti prodano čemu se gradski SDP oštro protivi.

– Kao i uvijek dosad, HDZ je pokazao da na kraju uvijek manjka transparentnosti, otvorenosti i poštenja. Još prošlu jesen sam komunicirao da je nacionalni plan oporavka i silne milijarde eura prilika za Hrvatsku da nadoknadimo vlakove koje smo propuštali dosad. Podravka koja je 70 godina prednjačila inovativnošću i vukla cijeli kraj, koju su generacije stvarale i koja je posebno u pandemiji pokazala važnost vlastite proizvodnje sada nije na listi tvrtki od strateškog značaja te će u jednom od valova do kraja 2023. ili 2026. biti prodana i privatizirana – rekao je između ostalog gradonačelnik Jakšić.

Dodao je i kako sprema pismeni upit za Vladu vezan uz ovu problematiku te kako poziva sve političke čimbenike u Podravini i Prigorju da potaknu raspravu kojom bi se Podravka vratila na listu.

 – HDZ je skinuo Podravku s liste i osobno spremam pismeni upit da seta povijesna nepravda ispravi i da se na nas ne gleda kao na ‘gruntovčane’. Nismo to zaslužili jer Vlada samo dođe uzeti dobit i ne dozvoljava da to ostane ovdje i ode u buduće investicije već sve ode prema Zagrebu da se pokrpaju neke rupe. Pozivam i gospodina Korena i gospodina Lackovića da svi politički čimbenici izvučemo ovu situaciju. Opet će se vjerojatno reći da skupljam političke poene, a na kraju, kraj svih tih iskusnih glava dođe na moje – rekao je gradonačelnik u svojem obraćanju.

Dosadašnji predsjednik gradskog vijeća i kandidat za gradsko vijeće na nadolazećim izborima Ivan Pal istog je mišljenja te je na konferenciji rekao kako će se ova tema reciklirati koliko treba tako dugo dok Podravka ne dobije status koji zaslužuje.

– Zaista strahujem za Podravku i naš kraj, a pogotovo što će biti s našim mladima. Tko sprječava privatnog vlasnika da odbaci dio proizvodnje, da preseli proizvodnju gdje je jeftinije, da preseli sjedište kao što se dogodilo Agrokoru. Pozivam sve političke opcije da se zajedno složimo i kažemo ne. Oduvijek su se podravske opcije složile i spriječile ovakve stvari bez obzira tko su jer je to u interesu ove države, županije, grada, Podravine i prigorja – rekao je Ivan Pal.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI