Jakšić: Jedna osoba iz gradske firme u samoizolaciji, njeni ukućani su pozitivni na virus

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je održana sjednica Učiteljskog vijeća Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, koprivničke osnovne škole koja je u posljednje vrijeme uključena u niz projekata. Ravnateljica Gordana Gazdek Buhanec podsjetila je na te projekte i istaknula kako škola ima potpunu podršku grada. Zbog toga je otvorenju sjednice prisustvovao gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić. Jakšić se okupljenim prosvjetnim djelatnicima zahvalio na svemu što su svi zajedno prošli prošle školske godine. Zatim se osvrnuo na projekte i problematiku oko škole te epidemiološke situacije.

– Mi ćemo i dalje biti potpuno uz vas i sve ono što ljudi od struke predlože, mi ćemo osigurati uvjete da se to odradi. Kako će krenuti nova školska godina i kako će sve zajedno funkcionirati, na žalost još uvijek ima puno upitnika, no osobno se nadam da će netko ili morati preuzeti odgovornost ili jednostavno morati reći, mi sada nećemo preuzeti odgovornost jer svaka općina, grad i županija ima svoju epidemiološku sliku, ali ovlašćujemo vas kao redovne gradske stožere civilne zaštite i ravnatelje da imate tu mogućnost preuzeti odgovornost i vidjeti kako na najbolji mogući način vidjeti kako odgovoriti na krizu i da škola normalno funkcionira – rekao je gradonačelnik Jakšić i nastavio:

– Ono što osobno zamjeram nacionalnom stožeru, a to sam rekao i u Saboru, da mislim da smo došli u fazu da ne možemo samo funkcionirati preko preporuka, jer se iz toga već svi smijemo. Dođe preporuka, ako to ne napravite neće se dogodite ništa, ako idete napraviti pa se netko pobuni mi ćemo reći da smo mi to samo vama preporučili. Zbog toga bi nam bilo jako važno da netko preuzme odgovornost za odluke koje će se donositi ili da se Hrvatska napravi u točkastom sistemu i da se nama ostavi prostor da po epidemiološkim uvjetima i situaciji možemo donositi naše lokalne mjere za normalno funkcioniranje života – zaključio je Jakšić i dodao o aktualnoj situaciji s koronavirusom:

– Što se korone tiče, ne znamo kako će sve to ići, znate kada je sve to krenulo, ako si bio kontakt kontakta išao si u samoizolaciju. Danas smo saznali da je jedna osoba iz Koprivničkih voda u samoizolaciji svojom vlastitom odlukom. Negativna je na testiranje, ali ima ukućane koji su pozitivni. Po novim regulama ta osoba ne bi trebala biti u samoizolaciji. I tu se doista pojavljuje puno upitnika kako će sustav funkcionirati. Očito ćemo se morati svi u hodu prilagođavati onome što će se spuštati iz nivoa nacionalne politike – mišljenja je Mišel Jakšić.

– Što nas čeka od 1. rujna ne znamo niti mi. Hoće li doći do uskraćivanja nekih gospodarskih djelatnosti poput skraćivanja radnog vremena ili nečega novoga, također službeno ne znamo. Što je važno za Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski je i botanički park od kojeg nećemo odustati. Sve vas muči ova velika investicija u školi, kako će stvari funkcionirati, a mi imamo jamstvo od izvođača da će svi radovi biti izvedeni do 31. kolovoza nakon čega će krenuti čišćenje i dezinfekcija. Tu ne ćemo doći u neke probleme, samo se nadam da će škola biti apsolutno funkcionalna, a vi zadovoljni novim i poboljšanim uvjetima – zaključio je gradonačalnik Jakšić.

FOTO Karlo Eisenbeisser

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Bit će ovo bajkovita godina

Piše Vladek Antolaš Mastermind Sve si nekako mislim da će i 2021. biti bajkovita jer je vezana na prošlu 2020. koja je bila puna bajki.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI