Jakšić: Sad je sve jasnije da od brze ceste prema Koprivnici ove godine neće biti ništa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal (HSS) održali su danas konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bila aktualna problematika projekta brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, te nastavka prema Koprivnici.

Podsjetio je Jakšić kako mu je premijer Andrej Plenković obećao na sastanku da će ove godine biti natječaj za projektiranje dionice, no ništa od toga, dodaje, nije ostvareno.

-Ministar prometa Oleg Butković izjavio je u jednom mediju kako Vlada priprema 20 milijardi kuna za “hrvatski prometni preporod”. Jasno je, prema sadržaju članka, kako brze ceste do Koprivnice nema – rekao je Jakšić i dodao kako ni raspuštanje Sabora, a slijedom toga i prekid svih aktivnosti oko natječaja nama ne idu u prilog.

Mišel Jakšić

Obrušio se i na naše saborske zastupnike vladajuće većine.

“Mandat im je pri kraju, a brze ceste nema. Naši su zastupnici državni proračun koštali pet milijuna kuna, a za Koprivnicu i brzu cestu nisu napravili apsolutno ništa – domeće gradonačelnik koji ističe da slijedi i rebalans proračuna pa se “nada da će još nešto stići učiniti”.

-Gospodarstvo nisu samo kafići i apartmani, to su Podravka, Carlsberg, Hartmann, a brza cesta čini poticaj tom gospodarstvu – pridodao je Pal nakon što je Jakšić komentirao i odluku većinskih dioničara Podravke da se značajan dio dobiti podijeli suvlasnicima kompanije, pa i državi.

-Sredstva koja su dobit Podravke ne idu u razvoj kompanije, ni ovog kraja, ona se uzimaju za krpanje budžetskih rupa – kazao je Jakšić.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI