Jakšić: To je suludo! Dovode nove igračice, a Komunalcu ne plaćaju račune

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tajni zapisnik sa sjednice Nadzornog odbora koprivničkog Komunalca održane u travnju prošle godine, koji je vijećnik Ivica Suvalj (Mreža) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća podijelio novinarima, otvorio je problem dugovanja profesionalnih sportskih klubova gradskom komunalnom poduzeću.

Prema tom zapisniku, NK Slaven Belupo i RK Podravka Vegeta Komunalcu su prije nešto više od godinu dana dugovali milijun i pol kuna.

Taj podatak iznio je gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) u kontekstu poslovnih teškoća u kojima se tada našao Komunalac. Na toj sjednici rečeno je kako je to gradsko poduzeće u velikom minusu usprkos 50-milijunskom prihodu od prodaje plinskog biznisa te je najavljeno podizanje cijena usluga koje plaćaju građani, što je nakon nekog vremena i provedeno.

Jakšić: Najavljuje se borba za Ligu prvakinja, a dugovi se ne plaćaju

– Jedan od bitnih faktora poslovanja je nedobivanje novca od NK-a Slaven Belupo i RK-a Podravka jer se plaćaju svi troškovi struje i održavanja gradskog stadiona i dvorane gimnazije Frana Galovića, koje oni koriste, a u zadnje tri godine od njih nismo dobili n jednu lipu. Podsjećam Nadzorni odbor da je ranije dao NK-u Slaven Belupo donaciju od 800.000 kuna. Otkad sam ja došla na mjesto predsjednice uprave, navedeni klubovi nisu nikad ništa platili – bila je kazala Maja Hleb, koja je do sredine veljače te godine bila šefica Komunalčeve uprave.

Dejan Tkalec, tadašnji član NO-a i u Komunalcu i u RK-u Podravka, kazao je kako mjesečni najam dvorane iznosi 25.000 kuna i da je i u tome trenutku, dakle u travnju prošle godine, klub Komunalcu bio dužan 450.000 kuna. Iz toga izlazi da je dug Slavena iznosio nešto više od milijun kuna.

Prema podacima koje smo prošli tjedan dobili od gradskog Komunalnog poduzeća, na dan 17. listopada ove godine dug RK-a Podravka iznosio je milijun kuna, a dug NK-a Slaven oko 820.000 kuna, što će reći da je dug prema Komunalcu u međuvremenu još narastao. To će također reći da RK Podravka u međuvremenu i dalje Komunalcu nije platila ni lipe, dok je NK Slaven, izgleda, podmirio malen dio duga.

– Za rješavanje problema postoje nadzorni odbori u Komunalcu, RK-u Podravka i NK-u Slaven, a isto tako i uprave navedenih društava, odnosno klubova. Ja kao gradonačelnik to ne mogu riješiti. Ono što se događa u RK-u Podravka je suludo. Dolaze nove igračice, najavljuje se borba za Ligu prvakinja, a dugovi se ne plaćaju – kazao je na travanjskoj sjednici Komunalčeva NO-a gradonačelnik Jakšić.

– Stanje je sad neodrživo. Ako dižemo cijenu groblja zbog Slavena, to je katastrofa. NK Slaven i RK Podravka moraju biti konsenzus svih – nadovezao se tadašnji član Komunalčeva NO-a Valent Vrhovski.

Komunalac je poslovnu 2018. godinu završio s gubitkom od 3,7 milijuna kuna. Nažalost, nismo uspjeli stupiti u kontakt sa Zvonimirom Šimunovićem, direktorom NK-a Slaven Belupo, i Vlatkom Mihoci, direktoricom RK-a Podravka, kako bismo od njih doznali zbog čega profesionalni klubovi uredno ne plaćaju obveze koje imaju prema javnom gradskom poduzeću.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI