Javila nam se ‘žrtva’ nasilja: Bivši me nije tukao, ja se njemu moram ispričati

Dok muškarac iz križevačkog nasilja Kloštar Vojakovački čeka početak suđenja zbog tjelesnog zlostavljanja svoje djevojke, o čemu smo izvijestili u Podravskom listu 15. ožujka pod naslovom “Djevojku čupao, vukao po podu, udarao po potiljku rukama i leđima”, u redakciju Podravskog lista javila nam se djevojka koja je prema optužnici žrtva tog kaznenog djela. Zanimljivo, tvrdila je potpuno suprotno i odlučila demantirati svaki dio teksta tvrdeći kako je on plod pogreške i zlobne interpretacije susjeda i sustava u cjelini.

Ova priča objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nisam žrtva nikakvog nasilja, ništa iz teksta se nije događalo, ono što bi trebalo biti na sudu u Bjelovaru kako ste pisali. Mi smo dugogodišnji prijatelji i sve što je bilo, bilo je u vezi. Nismo u njoj dugo bili, nije išlo, normalno smo se razišli i dalje ostali prijatelji. Dolazila sam povremeno kod njega, hranila sam mu psa, družili smo se prijateljski – započela je svoju priču žena iz potvrđene optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru čiji istražitelji tvrde kako je žrtva bezdušnog nasilja.

– Zapravo, ja bi se njemu trebala javno ispričati što je to izašlo van. To je moja privatna stvar i želim reći istinu, kako je bilo, a ne kako tvrde tužitelji. Ne želim da se više pišu takve stvari koje nemaju veze s istinom. Dakle, nisam žrtva nasilja, niti me je bivši dečko nikada tjelesno ozlijedio, niti me pljusnuo dlanom po licu, niti me nikada vukao za kosu, nit me udarao u potiljak glave. Nikad me nije udario niti u leđa, niti sam pala na tlo, a nisam se lakše ozlijedila – kazala je ogorčena žena.

– Nije istina da sam ga ja prijavila policiji, to nije točno. Prijavila su ga je čiste obijesti susjeda koja s njime nije u dobrim odnosima. Želim dodati i da su me policijski službenici i djelatnica Centra za socijalnu skrb nagovorili da podnesem prijavu protiv njega – rekla je ojađena žena iskazujući nadu da će sve doći na svoje i da na sudu neće biti problema za njezinog prijatelja i bivšeg dečka.

No, ona će sve to što je ispričala morati ponoviti na Općinskom sudu u Bjelovaru u svjedočenju. Prema optužnici koju je Općinski sud potvrdio, osumnjičeni muškarac je dva puta u rujnu prošle godine ozlijedio svoju izvanbračnu suprugu, našu sugovornicu koja pak sada tvrdi kako se ništa od toga nije dogodilo. Tužitelji ga terete da “ju je dvaput ju je pljusnuo dlanom po licu govoreći joj da se makne iz njegova dvorišta, primio ju je za kosu i vukao do hodnika kuće gdje ju je udario u potiljak glave. Zatim ju je u kuhinji dvaput udario u leđa i triput u nadlakticu”. Nesretna je žena prema tužiteljima pala na tlo i lakše se ozlijedila. Za tužitelje je prema otkrivenim dokazima sve čisto.

– Tijekom ispitivanja optužnice, optužno vijeće utvrdilo je da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi, a kako nisu ispunjeni uvjeti za odbacivanje optužnice, a nema niti nedostataka predviđenih za vraćanje optužnice državnom odvjetniku, vijeće je potvrdilo optužnicu – naglasila je predsjednica optužnog vijeća Općinskog suda u Bjelovaru Ivanka Zeman.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI