Javna priznanja Varaždinske županije: Branko Kežman dobitnik nagrade za životno djelo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na prošlotjednoj sjednici varaždinske Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog Odluke o javnim priznanjima za 2021. godinu, a nagrada za životno djelo posthumno će pripasti Ludbrežaninu Branku Kežmanu, poznatom vinaru, humanitarcu i velikom promotoru Varaždinske županije u zemlji i šire.

Kežman je zajedno sa suprugom vodio tvrtku s više od 30 zaposlenih. Bio je istaknuti član brojnih udruga, predsjednik Udruge vinogradara Trsek te jedan od začetnika Vinske ceste, a prošle je godine na natjecanju Decanter u Londonu osvojio brončanu medalju za rajnski rizling 2019. te preporuku za muškat žuti 2019. Zalagao se za obnovu i rekonstrukciju Osnovne škole Martijanec, organizirao je brojne humanitarne aktivnosti, bio je predsjednik nogometnog kluba Slanje, te NK-a Podravina Ludbreg.

Bio je i tajnik Udruge umirovljenika Martijanec, zalagao se za unaprjeđenje vatrogastva Općine Martijanec, član Športsko-rekreacijske udruge Sudovčina, vijećnik Općinskog vijeća, član školskog odbora OŠ Martijanec te član Upravnog odbora Županijskog saveza poljoprivrednih udruga.

foto Arhiva Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI