Javni poziv za potpore i razvoj poduzetništva: Naš Grad pomaže poduzetnicima!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Ludbrega u 2021. godini. Pravilnik, Javni poziv i sve pripadajuće obrasce za prijavu na mjere mogu se  pronaći na internetskim stranicama Grada Ludbrega te u Odsjeku za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam Grada Ludbrega.

– Uključili smo se u pomoć poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima i prošle godine u vrijeme izbijanja pandemije i tu smo izdvojili znatna sredstva. Međutim, često nam se događa da mjere koje imamo za poticanje i razvoj poduzetništva, prvenstveno kod mladih poduzetnika koji tek ulaze u svijet samozapošljavanja, često prođu nezapažene. Iz tog smo razloga puno radili na ovim mjerama, unijeli dosta noviteta i pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sufinancirat će se troškovi zakupa poslovnog prostora, nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, subvencionirat će se inicijalni troškovi pokretanja gospodarske aktivnosti, certificiranja proizvoda, programi razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga, program „Inkubator za kreativne industrije“ kao i troškovi naukovanja u deficitarnim zanimanjima te polaganja majstorskih i stručnih ispita.

Dijelit će se i potpore za razvoj poduzetništva u turizmu, MICE industrije, za podizanje kvalitete i konkurentnosti objekata za smještaj, otvorena vrata turističke ponude Grada Ludbrega te organizirani dolazak izletnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI