JE LI GLAVAŠ NASLJEDNIK Novi zaplet na ostavinskoj raspravi nakon smrti bogate Belupove menadžerice

Nakon što su saslušani svi svjedoci i vještaci - tužitelji su postavili novi zahtjev


Autor: podravski.hr — 21.01.2019. / 19:28 Aktualno

Policija ispred Barezine kuće u Koprivnici (fotografija je arhivska)

Niti tri godine od smrti Mare Bareze, poznate Belupove menadžerice, političarke i humanitarke, ostavinska rasprava koja se vodi nad cijelom njezinom imovinom nije dovršena.

Neslavna godišnjica obilježena je ove subote 19. siječnja, kada su prošle pune tri godine od Barezine smrti. Velebna kuća u Špoljarskoj ulici u Koprivnici, kao i automobil marke mercedes, propadaju čekajući da se riješi spor koji vode Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, i rođaci Mare Bareze – bratić Viktor Flatz i sestrična Vesna Flatz Stransky koji osporavaju usmenu oporuku pokojnice.

Naime, kako prijateljice Mare Bereze tvrde, ona je njima tek nekoliko dana prije smrti, kada su joj bile u posjetu u bolnici, rekla da je njezina želja da sva njena imovina pripadne Filipu Glavašu. U međuvremenu se susjedi iz Špoljarske ulice bune se da kuća u njihovu susjedstvu propada.

– Gospođa, naša susjeda, koja ima ključeve i koja povremeno dolazi pokupiti račune i provjetriti kuću, neki dan nam se požalila da računi samo pristižu te da ih je sad već povelika hrpa. Osim nje, u kuću ne dolazi nitko – rekla nam je jedna od Barezinih susjeda.

Slučaj je na sudu trebao biti gotov još ljetos, ali se onda pojavio novi moment u sporu. Nakon što su saslušani svi svjedoci i vještaci – tužitelji su postavili novi zahtjev.

– Tada je suprotna strana zatražila da se iz bolnice Merkur dostavi originalna liječnička dokumentacija. Iz bolnice su odgovorili da oni originalnu dokumentaciju ne šalju nikome te se može pogledati u bolnici. Otad traje birokratska prepiska što onemogućava donošenje presude – kaže Katarina Vuljak, odvjetnica Filipa Glavaša.

– Kuća u Špoljarskoj propada i gubi vrijednost, također i automobil. Zbog otvorenog predmeta ne može se postaviti niti spomenik na grob gospođe Bareze koji je Filip dao izraditi. Isto tako, sve račune koji pristižu na adresu gospođe Bareze podmiruje Filip – zaključila je Katarina Vuljak. (md)

FOTO: NIKOLA WOLF