JE LI TO MOGUĆE Oporba tvrdi: Direktoru odlagališta Piškornica isplaćen milijun kuna bonusa!

Direktor Piškornice Mladen Jozinović i župan Darko Koren odbili su večeras govoriti o iznosu bonusa koji je isplaćen Jozinoviću


Autor: podravski.hr — 07.11.2017. / 21:37 Aktualno

Župan Darko Koren i direktor Piškornice Mladen Jozinović

Direktor javne tvrtke za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović dobio je veliki bonus zbog dobrog poslovanja tvtke u prošloj godini, doznalo se na večerašnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine koja je sazvana na zahtjev SDP-a i ostale oporbe.
Vijećnik Živog zida Dejan Kutičić izravno je pitao Mladena Jozinovića je li točno da se radi o iznosu od milijun kuna.
– Bonus je u skladu s pozitivnim propisima – odgovorio je šef Piškornice, ali nije želio govoriti o iznosu.
I Željko Vugrinec iz SDP-a ustvrdio je, obraćajući se županu Darku Korenu (Mreža), kako je kao član Skupštine Piškornice odobrio milijunski bonus Mladenu Jozinoviću, što župan nije ni potvrdio, niti demantirao.
No, s obzirom da poduzeće Piškornica sanacijsko odlagalište nema nadzorni odbor, moguće je da je odluku o isplati bonusa donio sam – Jozinović. Želio je to napraviti i lani, ali se predomislio.
Predstavnici vlasnika Piškornice – župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar – zasad šute.
Tvrtka Piškornica lani je ostvarila prihode od oko 20 milijuna kuna i čistu dobit od deset milijuna kuna zbog oko 100.000 tona smeća dovezenog na deponij u Koprivničkom Ivancu iz brojnih hrvatskih gradova i općina, ponajviše s područja Rijeke. Ako je iznos bonusa točan, Jozinoviću je isplaćeno deset posto lanjske dobiti.
Oporba je večeras nakon poduže rasprave tražila da se donese zaključak kojim se zabranjuje gradnja energane na otpad na Piškornici, kao i da se godišnje količina smeća koja dolazi na odlagalište ograniči na 60.000 tona otpada.
No, župan je zatražio da skupštinska većina odbaci sve zaključke, što je i učinjeno. Za Korenov prijedlog bili su vijećnici HDZ-a, Mreže i njihovih manjih partnera. (hš, rm)
FOTO: ARHIVA