JE LI TO MOGUĆE Otac vlastitu kćer prevario za 32.000 kuna. Ona ga odmah prijavila policiji

Nezakonito koristeći osobne podatke kćeri, otac prevarant sklopio je s Optimom, HT-om i VIPnet-om sedam pretplatničkih ugovora


Autor: podravski.hr — 29.06.2018. / 12:07 Crna kronika

Ilustracija / Prevarena kći odmah je sve prijavila policiji

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Darka (56) iz Međimurja kojeg se tereti da je vlastitu kćer prevario za 32.000 kuna.
Nezakonito koristeći osobne podatke kćeri, otac prevarant, kako stoji u optužnici, sklopio je s Optima telekomom, HT-om i VIPnet-om sedam pretplatničkih ugovora za mobitele, fiksne telefone, internet i kabelsku televiziju. I to sve na 24 mjeseca. Račune nije plaćao, pa je u Optimi vrlo brzo na kćerino ime natukao dug od 3300 kuna, u HT-u na 11.900 kuna, a u VIPnetu na 16.900 kuna.
Nesretna je kći nakon dobivenih opomena odmah uputila prigovore operaterskim tvrtkama tvrdeći da s njima nikad nije sklopila nikakve pretplatničke ugovore. Kad je shvatila tko stoji iza svega, podnijela je i kaznenu prijavu protiv oca. Nakon provedene istrage, tužitelji su protiv prevaranta podignuli optužnicu kojom za njega traže čak dvije godine i četiri mjeseca bezuvjetnog zatvora.
Darko je, naime, otprije poznat pravosuđu i već ima nekoliko presuda za slična nedjela. U ovom slučaju optužen je za kaznena djela prijevara, krivotvorenja isprava i neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka.
– Ništa od toga ja nisam potpisala. U vrijeme kada su ti ugovori sklapani, ja sam živjela u Zadru, a ne Međimurju. Vidi se da na ugovorima nije moj potpis. Nakon što sam dobila opomene za neplaćanje, odmah sam podnijela prigovore operaterima – svjedočila je kći tijekom istrage.
Da kći govori istinu, vrlo brzo su se uvjerili i općinski tužitelji, i to već letimičnim pregledom ugovora. Na svima je, naime, bio Darkov potpis, što znači da se otac nije ni trudio kopirati kćerkin rukopis.
Optužnica, doduše, još nije pravomoćna i otac na nju može uložiti žalbu. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA