Jedan je europski grad privremeno zabranio električne romobile

Podravski list profile

Milano je odlučio zabraniti rad tvrtkama koje iznajmljuju električne romobile sve dok se jasnim propisima ne utvrde pravila korištenja tog prijevoznog sredstva, izvijestili su talijanski mediji.

Odredbom od 4. lipnja predviđa se da romobili mogu prometovati u Italiji samo u pješačkim zonama, na pješačkim i biciklističkim stazama kao i u područjima gdje je brzina ograničena na 30 km/h. Također se traži od lokalnih vlasti da na vidljivim mjestima objave pravila prometa.

Prva tvrtka za iznajmljivanje romobila pojavila se u Milanu u listopadu 2018. Od proljeća ove godine još šest tvrtki je krenulo njezinim stopama, što je trend i u drugim brojnim europskim gradovima. Krajem srpnja Milano je u pješačkim zonama električnim romobilima dopustio brzinu od 6 km/h i zabranio im kretanje po nogostupu, uz globu od 26 eura.

Milansko tužiteljstvo trenutno analizira tvrtke za iznajmljivanje koje su na tržištu kako bi utvrdilo posluju li prema zakonima.

(Hina) xtm ymaš

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti