Jedan je od najstarijih mještana: “Još uvijek ne mogu bez poljoprivrede!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Rašan (87) jedan je od najstarijih Đelekovčana, a unatoč poodmaklim godinama još uvijek nastoji čim više raditi. Zdravlje ga, kaže on, solidno služi pa se ne može odvojiti od poljoprivrede. Uzgaja kokoši, a sinu, koji je preuzeo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, pomaže koliko može.

– Još uvijek sam vezan uz poljoprivredu. Mislim da me i taj rad drži vitalnim za moje godine, a sad kad je zima i nema puno posla, nastojim se što više kretati – priča nam Ivan Rašan.

Nekad se, kaže on, bez obzira na nedostatak poljoprivredne mehanizacije bilo lakše baviti poljoprivredom.

– Imam dojam i da se nekad bolje živjelo od poljoprivrede. Prije nije bilo toliko traktora i dosta toga se radilo ručno, no to je imalo svoje prednosti jer su ljudi bili više povezani i više su pomagali jedni drugima. Danas su veliki poljoprivrednici zapravo robovi zemlje i stoke – zaključio je Ivan Rašan.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI