Jedan od najprometnijih putova, kao iz 19. stoljeća – Grad obećao asfalt!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Goričke ulice u Koprivnici već duže traže da se asfaltira odvojak koji njihovu ulicu spaja s poslovnom zonom Radnička. Šljunčani put, kažu oni, zadaje im velike probleme jer nerijetko prašina koja se podiže prilikom prolaska automobila završava na njihovim imanjima. U odvojku je i jedna naseljena kuća pa bi i to, kažu stanovnici, trebalo primorati gradsku upravu da se pobrine za asfaltiranje.

Ovaj članak objavljen je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskom listu…

– Odvojak nam znatno skraćuje odlazak do trgovačkog centra i samog izlaza iz grada pa je dosta prometan i zbog toga tražimo da se konačno asfaltira. Svake godine slušamo obećanja da će taj put dobiti asfalt, no i dalje ništa nije učinjeno – kažu stanari Goričke ulice.

Zbog gustog prometa šljunčani put pun je udarnih rupa, što dodatno otežava svakodnevicu svima koji ga koriste. Iako se redovito provodi šljunčanje, svako malo nikne nova rupa na putu.

– Grad je uložio dosta novca u održavanje puta i kad se sve to zbroji, uvjereni smo da bi ih jeftinije došli asfalterski radovi. S obzirom na to koliko se put koristi, sigurno bi asfaltiranje trebalo biti među prioritetima – kažu stanovnici Goričke ulice.

U gradskoj upravi ističu kako odvojak nema izgrađenu podzemnu infrastrukturu koja je preduvjet za asfaltiranje te dionice.

– Trenutno su u tijeku radovi izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Radnička čija je vrijednost milijun kuna, a obuhvaćaju i izgradnju infrastrukture u odvojku Goričke ulice. Nakon izgradnje infrastrukture bit će stvoreni uvjeti i za asfalterske radove pa je Grad Koprivnica u planove uređenja prometnica u ovoj godini uvrstio i odvojak u Goričkoj ulici.

Sami asfalterski radovi planirani su u proljeće – kaže Tomislav Golubić, gradski pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI