Jedan od najvećih hrvatskih proizvođača: Tužili smo Općinu jer smo previše platili

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Sveti Đurđ i tvrtka Luneta iz Svetog Đurđa trenutno vode sudski spor oko komunalne naknade. Članak je u ponedjeljak objavio Podravski list.

Spomenuta je firma uplatila gotovo pola milijuna kuna komunalne naknade, a smatra kako je ta cifra trebala biti niža. Naime, oni su na ovu naknadu dobili deset posto smanjenja, a tražili su smanjenje od pedeset posto. Zasad je sud bio na strani Općine, no još se čeka konačna odluka.

Iz Općine poručuju kako je Vijeće odlučilo da nema potrebe davati toliki popust te su taj novac uložili u uređenje infrastrukture u cijeloj općini te u ostale svakodnevne komunalne radove.

Dražen Ćurila

– Što se tiče komunalne naknade, mi smo tim novcem normalno odradili radove koji su u planu i dalje ćemo raditi. Taj je novac razdužen, a troši se i na održavanje prilaznih putova, gradnju infrastrukture u cijeloj općini kao i održavanje groblja i slične stvari. Odluka je vijeća bila da tvrtka Luneta dobije deset posto popusta zbog dobre suradnje, a oni smatraju kako bi to trebalo biti više, odnosno pedeset posto jer su tako dobili na početku izgradnje firme, no sad je procijenjeno da to više nije potrebno i oni su već dva ili tri spora vezana uz to i izgubili jer je to odluka vijeća kakva je – rekao je načelnik Jany.

Iz tvrtke su također potvrdili ovu izjavu te se ipak nadaju da će na kraju sud odlučiti u njihovu korist.

– Ne radi se o ničem senzacionalnom, mi smo novac uplatili, ali smatramo da jedan članak zakona nije uzet u obzir i zato smo to dali na razmatranje Ustavnom sudu koji će donijeti i krajnju odluku. Htjeli smo dobiti rješenje o naknadi umanjenoj za pedeset posto, a dobili smo deset i to sad rješavamo s Općinom – rekao nam je Dražen Ćurila, vlasnik Lunete.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Bit će ovo bajkovita godina

Piše Vladek Antolaš Mastermind Sve si nekako mislim da će i 2021. biti bajkovita jer je vezana na prošlu 2020. koja je bila puna bajki.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI