Jedan od naših najvećih proizvođača na odgovornoj funkciji

Udruga Baby Beef, koja okuplja oko 330 tovljača junadi i koji čine 90 posto sektora tovnog govedarstva u Republici Hrvatskoj, održala je u Gudovcu izbornu skupštinu, na kojoj su članovi za novog predsjednika izabrali Zvonimira Širjana. On će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Darka Celovca.

Zvonimir Širjan jedan je od najvećih proizvođača „baby beefa“ u Hrvatskoj, njegova tvrtka sa sjedištem u Kusijevcu nedaleko od Križevaca. poručuju iz Udruge, u europskom je vrhu po standardima u tovu junadi.  Članovi Udruge godišnje uzgoje oko 120.000 junadi i ostvare više od milijardu kuna prihoda. Oko 50 posto proizvodnje izvozi se prodajom žive stoke u zemlje Bliskog Istoka te prodajom velikih količina mesa u Italiju.

– Zbog rasta cijene stočne hrane i žitarica s jedne strane, a stagnacije cijena mesa koje su na povijesno niskoj razini s druge strane, više ne možemo biti konkurentni niti održavati sadašnju razinu proizvodnje. Naši proizvođači ne mogu konkurirati mesu iz uvoza, koje u Hrvatsku ulazi po cijenama koje su ispod proizvođačkih. Zbog visoke cijene stočne hrane, stočari gube četiri do pet kuna po kilogramu mesa – izjavio je u svom nastupnom obraćanju Zvonimir Širjan.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI