Jedino dječje igralište u mjestu opasno je za djecu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dječje igralište u središtu prigradskog naselja Reka vidjelo je i bolje dane. Nakon što nam je čitatelj poslao fotografije drvene penjalice koju je netko zapalio, provjerili smo u Gradu Koprivnici i Mjesnom odboru Reka što se događa s igralištem.

– To igralište jedino je u Reki, a nije da baš ovdje nema djece. Igrala su stara i dotrajala, tobogan tamo stoji prevrnut već mjesecima, smeća ima po cijelom parku u kojem se igralište nalazi, a sad je netko namjerno zapalio tu drvenu spravu tako da se djeca stvarno više nemaju gdje igrati – rekao je čitatelj koji nam je poslao fotografiju.

Kako nam je objasnila Kristinka Mikulić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Reka, spomenuto dječje igralište bilo je u zoni gradnje kada se obnavljala pokrajnja cesta i pješačka staza pa se nije niti mnogo ulagalo u njega u posljednje vrijeme.

– Nisam znala da su spaljene daske na središnjem drvenom igralu, a mislim da je tobogan o kojem me pitate uklonjen. Mi u Mjesnom odboru već smo ove godine planirali okupiti mještane i udruge da zajedničkim snagama obojimo igrala na igralištu, no zbog radova smo to odgodili za proljeće sljedeće godine. U suradnji s Gradom Koprivnicom mijenjamo sprave kako je najpotrebnije, odnosno ona koja su u najlošijem stanju, a sve sukladno mogućnostima – rekla je Kristinka Mikulić.

Kako kaže, nadaju se pomoći Grada, a ako ne, onda će se sami organizirati i obnoviti igralište te ukloniti smeće.

– Plan postoji pa ćemo vidjeti hoćemo li to odraditi u suradnji s Gradom, hoće li oni to financirati, ili će Romi koji žive na tom području preko svoje udruge opremiti igralište, budući da smo o tome već razgovarali – veli Kristinka Mikulić te dodaje kako su prije nekoliko dana radnici Komunalca bili na igralištu te vidjeli oštećenja koja treba popraviti i vjeruje da će se svi kvarovi otkloniti na vrijeme.

S druge pak strane, u gradskoj upravi kažu kako Grad svake godine ulaže sredstva u obnovu postojećih i kupnju novih igrala na dječjim igralištima. – Stručne službe redovno obilaze dječja igrališta te u slučaju da se uoče nedostaci na igralima, odmah se angažira tvrtka koja je ovlaštena za popravak.. Demontirana igrala bit će uklonjena, a umjesto njih bit će postavljena nova, dok će igrala koja su oštećena biti popravljena u najkraćem roku – rekao je Tomislav Golubić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI