Jedino igralište u mjestu zaraslo je u visoku travu, sve do dolaska Podravskog

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani prigradskog naselja Čukovec upozorili su nas na loše održavanje mjesnog igrališta. Budući da se radi o jedinom javnom prostoru naselja gdje se djeca mogu igrati mještani su nas upozorili da se ovaj prostro vrlo rijetko uređuje.

– Kao što vidite golovi i sprave za igru su u visokoj travi. Ne može se očekivati da će se netko ovdje igrati ili boraviti. Trava je ovo godine rasla vrlo brzo i čest je bio ovakav primjer – rekao je jedan od mještana Čukovca, koji je htio ostati  anoniman.

Ovakvi prizori u Čukovcu mogli su se viđati tijekom cijele godine, posebice baš na ovoj lokaciji, a mještani zamjeraju što se trava ne kosi upravo iz razloga što Čukovec nema drugih javnih površina za okupljanje mještana u naselju te je ovo igralište prostor na kojem bi se mogli družiti djeca i mladi.

– Istina je da se ovo igralište nije nikada previše koristilo, ali u ovakvom stanju se sigurno niti neće. Uz to radi se o središtu mjesta koje bi trebalo biti bolje uređeno – rekao je nezadovoljni stanovnik Čukovca.

Budući da javne gradske površine uređuje gradska Komunalna tvrtka Lukom, upitali smo zašto se ova javna površina ne čisti i uređuje nešto češće, kako bi izgled bio primjeren za središte mjesta.  

– Intenzitet košnje dječjeg igrališta u Čukovcu određuje VMO Čukovec, pošto se radi o manjim komunalnim radovima, koji se financiraju iz sredstava komunalne naknade svakog sela s kojom oni samostalno raspolažu – odgovorila je Spomenka Škafec, direktorica Lukoma, te dodala da u većini preostalih naselja dječja igrališta održavaju samih stanovnika sela, bilo s kosilicom nogometnog kluba, neke udruge ili samih mještana.

Spomenka Škafec

–  U Čukovcu se košnja obavlja na način da VMO Čukovec naručuje radove od gradske komunalne tvrtke Lukom d.o.o., kada oni ocjene da je potrebno – odgovorila je Spomenka Škafec.

Do izjave predsjednika VMO Čukovec, Valenta Pavkovića, do izlaska ovog broja nismo uspjeli doći. Nakon što je ovaj članak objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista, igralište je odmah pokošeno.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI