Jedinstven događaj u županiji: Ljubitelji blata i 4×4 oduševljeni, no nedostaje podrške

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nedavno je bio održan trodnevni 14. po redu Offroad kup Križevci 2020., koji se zadnjih godina vozi na području Osijeka Vojakovačkog, a koji organizira ORK Križevci. Ove godine na utrci su sudjelovale 34 posade, a 20-ak njih odgodilo je dolazak zbog koronavirusa. Posade su se natjecale u kategoriji SOFT road booka, i to njih 17. U kategoriji HARD-a natjecalo se 10 posada, dok je u TURIST kategoriju otišlo njih sedam. Nagrađivalo se najbolje iz noćne etape roadbooka, te softa i harda.

– Sve je prošlo u redu, samo nam je žao što je 20-ak ekipa iz Slovenije odgodilo dolazak zbog korone. Pridržavali smo se svih mjera, druženje je svedeno na minimum i došle su nam ekipe iz cijele Hrvatske, od Makarske, Istre, Osijeka pa do naših domaćih ekipa. Bilo je i pet ekipa iz Bosne i Hercegovine te samo jedna iz Slovenije – rekao nam je Robert Antolović koji je bio jedan od organizatora utrke.

Antolović je naglasio i kako je tjedan prije utrke ORK Križevci organizirao ekoakciju čišćenja šume iz koje su izvadili 20 kubika smeća, a htio je zahvaliti svima koji su pomogli kod organizacije utrke, te je rekao kako se nada da će se ubuduće uključiti i Turistička zajednica Križevaca jer ovakav događaj ima i velik turistički potencijal.

– Moram zahvaliti mještanima Vojakovačkog Osijeka koji nam uvijek izlaze u susret, kao i lovačkom društvu Biserci jer se radi o području njihovog lovišta. Zahvala ide i Hrvatskim šumama i Gradu koji nas poprati, a nadamo se da će nas ubuduće pratiti i više – rekao je Antoloković i dodao kako bi oni htjeli povećati ovaj događaj, no za to trebaju dodatnu podršku.

– Mi imamo volje i ima interesa, ali je teško jer se cijela organizacija svede na pet-šest ljudi. Tako do sada nismo surađivali s Turističkom zajednicom grada Križevaca što je po meni šteta jer se radi o velikom događaju koji popuni smještajne kapacitete u gradu i okolici, a svake godine dolazi i sve više profesionalnih ekipa kao i onih koji dolaze turistički, da isprobaju offroad vožnju, ali i razgledaju naš kraj.

Upit smo poslali i u Turističku zajednicu Grada Križevaca te pitali je li u planu uključivanje u ovaj projekt koji okuplja i domaće i inozemne ekipe te ima potencijal za rast, no odgovor do zaključenja broja nismo dobili. Za kraj spomenimo i najbolje na ovogodišnjem kupu, a to su u kategoriji Noćni roadbook Rade Begić i Ante Miličević, kategoriji Soft roadbook Ronald Krehula i Vlado Kroupa, a na Hard roadbooku Haris Gadžo i Samir Gadžo, dok je nagrada “Fair Play” otišla domaćoj posadi iz soft kategorije i to Mladenu i Ireni Horvat.

FOTO Tomislav Belušić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI