Jedinstven hobi podravskog župnika: Želim za četiri godine park s jelenskom divljači

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osebujni i vrlo aktivni kuzminečki i imbriovečki župnik  Igor Radašić, koji je poznat i po uzgoj ovaca, od ove godine na župnom imanju u Kuzmincu uzgaja i jelensku divljač. Ideja je bila da oko župnog dvora ne raste samo trava, već da na imanju slobodno šeću životinje.

To je, kaže župnik Igor, dobro i zbog toga što će manje morati kositi travu, ali i zbog cijelog ugođaja oko župnog dvora, koji sad vrvi životom i razigranošću divljih životinja.

Župnik Igor Radašić

Kako je okolica župnog dvora površinski velika, ima dovoljno prostora da se životinje ne osjećaju zarobljenima.  Od prijatelja je, baš iz tog razloga, nabavio četiri košute, a ovih dana svaka od njih otelila je lane pa sad na imanju ima i četiri mladunca, pa su prizori sada još i ljepši.

– Velik sam ljubitelj životinja pa sam odlučio uzgajati divljač koja daje dodatnu ljepotu i živost župnom imanju. Sve četiri košute koje sam dobio bile su bređe pa nije trebalo dugo čekati da imam i prve mladunce. Lanad je od prvog dana razigrana, a teško ih je pronaći na imanju jer se po prirodnim nagonima obožavaju skrivati u raslinju – priča nam Igor Radašić.

Uskoro će, dodaje župnik, na imanje stići i jelen. Svi će mladunci ostati na imanju pa je plan da kroz četiri godine krdo broji 55 grla.

– Moj je cilj imati svojevrsni park s divljači pa ne namjeravam lanad prodavati niti koristiti za meso. Životinje se odlično uklapaju u prirodni ambijent župnog dvora i svi koji dolaze presretni su što imaju priliku vidjeti divljač i ovce – kaže Igor Radašić.

Kompletni dio imanja na kojem borave životinje župnik je ogradio kako mu ne bi pobjegle te da ih očuva od neželjenih gostiju. Zbog toga je bio prisiljen postaviti čak kilometar ograde.

– Sad kad dođe jelen ograda će itekako imati svoju svrhu. Već sam s jednim prijateljem dogovorio razmjenu jelena za rasplod kako se ne bi miješala ista krv. Nadam se da će sve ići po planu i da će za četiri godine na župnom imanju krdo divljači brojiti 55 grla – zaključio je Igor Radašić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI