Jedinstven projekt u Legradu: Imat će solarni čamac za prijevoz posjetitelja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U sjedištu tvrtke Flammifer potpisan je ugovor o isporuci solarnog čamca za prijevoz posjetitelja. Ugovor su potpisali Ivan Sabolić, načelnik Legrada te Goran Žugec, direktor tvrtke Flammifer, a vrijednost čamca je preko 480 tisuća kuna te sličnog koriste u Naciolanom parku Lonjsko polje.

– Isporuka čamca očekuje se u 1. svibnja ove godine, a čamac će služiti za vožnju po rijekama Dravi i Muri, a u sklopu projekta organizirat će se najmanje deset tura za škole, turističke agencije, turističke zajednice te ostale posjetitelje – rekli su iz Općine.

rpt

Ulaskom u Schengenski režim plovilo će se moći koristiti za komunikaciju s mađarskom općinom Ortilos te za posjete Legradskoj gori. Iz Općine su kazalo kako osim nabavke čamca postavit će se i dodatna urbana oprema na Halaš Čardi, odnosno odmorište za bicikliste, roštilj te će biti postavljene klupe, bit će označene vodene rute Goričan-Legrad i Sceta Marija-Selnica Podrvska-Donja Dubrava-Legrad te će se izraditi strategija za razvoj turizma na legradskom području.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI