Jedinstvena ideja: Podravski župnik blagoslivljat će hranu i župljane iz automobila

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župljani molvarske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije neće ostati zakinuti za tradicionalni blagoslov hrane na sam blagdan Uskrsa.

Fra Zdravko Tuba, župnik u Molvama, došao je na ideju da se sva kućanstva u Župi obiđu autom, a župljani će svoje košarice s hranom ostaviti ispred svojih kuća na stolićima ili stolici kako bi se udijelio blagoslov za obitelj i hranu. Župljani mogu biti prisutni na ulazu u dvorište, a oni koji žele mogu staviti na prozor svete slike, rukotvorine i cvijeće.

Fra Zdravko Tuba

– Svjestan sam da mnoge od nas svakodnevno stanje dovodi u duboku tugu, a neke i u strah. U ovom vremenu borbe protiv širenja koronavirusa zatvoreni smo u svoje domove i ne možemo pokazati uobičajene naklonosti prema obitelji i prijateljima. U svakodnevnoj molitvi pitao sam se kako se može proslaviti Uskrs u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite i od Gospodina sam primio nadahnuće da na dan Uskrsa ipak budemo blizu jedni drugima u duhu i molitvi, ali na potrebnoj fizičkoj udaljenosti – kaže fra Zdravko Tuba.

Na sam blagdan Uskrsa u sedam sati u župnoj će se crkvi služiti misa bez naroda, a nakon toga će župnik autom krenuti u obilazak župe te će se blagoslov dijeliti prema sljedećem rasporedu: od osam sati na Trgu kralja Tomislava i Đurđevačkoj ulici, od 8.20 sati u ulicama Medvrti, Virovska i Dravska, od 8.40 sati u ulicama Ključeci, braće Radić, Konačka, Mihovila Pavleka Miškine i Petra Preradovića, od devet sati u ulicama Marijanska, braće Novaković i u Gabajevoj Gredi, od 9.20 sati u Gornjoj Šumi i Molvama Ledinama, od deset sati u Molvama Gredama te od 11 sati u Repašu, i to prvo u donjem, a potom i gornjem dijelu naselja.

-U podne će u crkvi u Repašu biti služena misa bez naroda za zahvalu Bogu što nas čuva – dodaje fra Zdravko Tuba.

Na Uskrsni ponedjeljak u Molvama tradicionalno počinje hodočasnička godina pa će na pročelju molvarske “katedrale” biti postavljena velika slika Majke Božje Molvarske. Slika će krasiti pročelje sve do sredine listopada kad završava hodočasnička godina.

– U nedjelju nakon Uskrsa, nedjelju Božjeg milosrđa, prema istom ćemo rasporedu kao za Uskrs autom obilaziti župu s kipom naše Majke Božje Molvarske kako bismo našoj Nebeskoj Majci zahvalili za sve milosti koje smo primili i što nas čuva. Molim župljane da budemo zajednica duhovno povezana u pobožnosti i molitvi i podajmo hvalu Majci Božjoj kad će doći do njihovih kuća – zaključio je fra Zdravko Tuba.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI