Jedinstvena inicijativa koprivničke tvrtke: Nude domaće proizvode iz svih dijelova Hrvatske

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ono što je u Hrvatskoj postalo važno tek u doba korona-krize, važnost domaćih proizvoda i proizvođača, u koprivničkoj tvrtki Inducta, koja se bavi razvojem programskih sustava, u vlasništvu Danijela Dukarića i Gorana Miloševića, shvatili su još prije tri godine, kada su razvili i pokrenuli web-portal eMerkato.hr, jedinstveni portal u Hrvatskoj takvog tipa, na kojem svatko može naručiti proizvode domaćih proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, a s druge strane, svaki OPG, pa i onaj najmanji, svoje proizvode može ponuditi potencijalnim kupcima.

Otkud ideja i kako je zapravo sve krenulo, pitali smo ovu uspješnu malu tvrtku, koja svoje sjedište ima u Koprivnici.

– Glavni motiv za pokretanje trgovine došao je upravo iz vlastite želje i potrebe za kupovinom domaćih proizvoda iz raznih regija Lijepe Naše. Prirodne proizvode najčešće kupujemo na tržnicama ili preko nekih poznanika, ali ta kupovina nije niti jednostavna niti uvijek moguća. Na tržnicama se nalaze proizvodi te regije, ali nam tamo nisu dostupni proizvodi iz ostalih dijelova Hrvatske. Ako poželimo domaći med od kadulje, njega sigurno nećemo pronaći na tržnici u Koprivnici ili Đurđevcu. Isto tako, na tržnici u Omišu teško ćete pronaći domaće bučino ulje. Takvi proizvodi prodaju se lokalno, no njihov plasman u druge dijelove Hrvatske ili ne postoji ili je otežan – objasnio je Danijel Dukarić.

Stoga su se odlučili na internetsku trgovinu, jedinstvenu ovakvog tipa u Hrvatskoj. S druge strane, žele pomoći i malim proizvođačima da lakše plasiraju svoje proizvode.

– Mali proizvođači cijeli svoj radni dan provedu u proizvodnji. To su ljudi koji kroz cijelu godinu rade na polju ili u proizvodnom pogonu i za njih ne postoji radno vrijeme. Oni znaju jako dobro kako proizvesti kvalitetnu robu, ali teže se snalaze u marketingu i prodaji. Investicija u vlastitu internetsku trgovinu jest poprilična, a OPG-ovi za to nemaju niti vremena niti dovoljno znanja da se samostalno time bave. Ako nemaju svoju internetsku trgovinu, kada dobiju upit za proizvodom, oni prvo moraju s kupcem izmijeniti podatke o proizvodu, cijeni, plaćanju, provjeriti uplatu, zapakirati proizvod, odnijeti ga na poštu i poslati. Za male narudžbe takva kupovina im nije isplativa jer se troši previše vremena koje im je potrebnije u proizvodnji – tumače u eMerkato.hr te dodaju da, kada te iste proizvode prodaju putem njihove trgovine, jedino što trebaju je proizvode zapakirati u ambalažu koju im oni dostave te na svom imanju pričekati poštara.

– O svemu drugome brine se eMerkato.hr logistika. Kupci cijene kvalitetan proizvod i kad ga pronađu, uvijek će ga iznova kupovati. Ovim putem pozivamo sve male proizvođače da nam se obrate s povjerenjem i povjere nam prodaju svojih proizvoda – kažu u eMerkato.hr i dodaju da je planova za budućnost mnogo.

– Uz proširenje mreže proizvođača i samim time dostupnih kvalitetnih proizvoda, trudit ćemo se što više obogatiti sadržaj savjetima i informacijama vezanima uz ponuđene proizvode, a željeli bismo također povezati proizvođače kako bismo mogli efikasnije razmijeniti svoja iskustva. Planiramo omogućiti dostavu u zemlje EU na radost mnogobrojnih turista koji će kod nas moći naručiti svoje omiljene proizvode. Vjerujemo da će naša ponuda obradovati i mnoge naše iseljenike koji su u inozemstvu željni pravih domaćih proizvoda – objašnjavaju.

A u ponudi eMerkato.hr trgovine su razni domaći proizvodi, od meda, sireva, voća, povrća, pića, dodataka prehrani, prirodne kozmetike. Svi proizvođači mogu ponuditi svoje proizvode bez ikakve fiksne ili mjesečne naknade. Kupce može razveseliti činjenica da se proizvodi isporučuju u roku dva dana od preuzimanja paketa od proizvođača, a nude i četiri načina plaćanja. Više informacija možete pronaći na emerkato.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI