Jedinstvena manifestacija tri županije: Kreću 4. dani Zlate Brzeske

Dani Zlate Brzeske dobivaju svoje četvrto izdanje. Jedinstvena je to manifestacija koja povezuje tri županije, a koja je povezana s jednom osobom koja je ostavila dubok trag u svima njima: Zlatom Brzeskom, autoricom poezije i proze koja je za života izdala tri knjige.

Rođena Međimurka udala se u Velikom Bukovcu gdje je živjela s obitelji, a s Koprivničko-križevačkom županijom povezuje je aktivno članstvo u Udruzi za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma Vendi iz Đelekovca, koja je ujedno inicijator ove manifestacije.

Osim pisanja, bavila se izradom ručnih radova, umjetničkih djela od konca, loščinja i slame te je aktivno sudjelovala u društvenom životu, pomagala udrugama i u raznim humanitarnim akcijama. Njoj u spomen održat će se niz kulturnih događanja i to u četiri mjesta: rodnoj Donjoj Dubravi, Velikom i Malom Bukovcu te na kraju u Đelekovcu.

Program počinje u četvrtak 10. ožujka u Donjoj Dubravi s početkom u 17 sati.

Foto: Krešo Puklavec/Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI