Jedinstvena podravska zadruga: “Cilj nam je postati regionalni lider”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Unatoč tomu što je sezona povrtlarskih i voćarskih kultura pri kraju, u poljoprivrednoj zadruzi Ludbreški kraj još je uvijek aktivno, a članovi zadruge najzadovoljniji su najnovijom akvizicijom njihova udruženja. Uz financijsku pomoć Grada Ludbrega u iznosu od 25 tisuća kuna Zadruga je kupila rabljeni kalibrator, što je uvelike olakšalo posao zadrugarima koji krastavce uzgajaju za koprivničku Podravku.

– Zahvaljujući kalibratoru poboljšali smo poslovanje zadruge u efikasnosti isporuke kvalitetnih proizvoda naših zadrugara. Smanjili smo troškove otkupa i dobili na brzini isporuke kvalitetne i već sortirane robe u prostorima PZ Ludbreški kraj te zadovoljili potrebe kvalitete Podravke za koju nastavljamo odličnu suradnju i u budućim godinama – rekao je Saša Lenček, predsjednik zadruge.

Osim isporuke krastavaca za Podravku s kojom su zadrugari i ove godine sklopili ugovor, odvijaju se zadnji otkupi patlidžana i paprike za ajvar, dok su otkupi krastavaca i feferona završili.

– Sezona 2019. nije ispunila očekivanja jer su zbog velikih količina kiše i nepovoljnih vremenskih uvjeta prinosi bili znatno manji od planiranih pa je i sam otkup tekao pomalo neočekivano. Ipak, Podravci smo isporučili velike količine i nadam se da će iduća godina biti znatno povoljnija i uz veće prinose – kaže Lenček, koji ne skriva apetite Zadruge da širi svoje poslovanje te da postane regionalni lider.

No, za to morat će se dodatno poraditi na marketingu i prepoznatljivosti imena. Kao najveći problem Lenček ističe što država nije riješila zakonodavni okvir za funkcioniranje zadruge te takav oblik pravne osobe nema mogućnosti za subvencije ili prijavljivanje na europske fondove, dok je to u drugim zemljama već odavno riješeno.

FOTO PZ Ludbreški kraj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI