Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedno od najprometnijih naselja u županiji napokon će dobiti stazu!

Pored završetka obnove društvenog i vatrogasnog doma, o čemu smo pisali, u prigradskom naselju Carevdar riješit će se i dugogodišnji problem nedostatka biciklističko-pješačke staze, koja bi uskoro konačno mogla krenuti u realizaciju. O tome je bilo riječi i na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća, a ništa manji interes nije pokazala ni Koprivničko-križevačka županija, koja je o spomenutom projektu razgovarala na sastanku s Hrvatskim cestama, održanom sredinom prosinca prošle godine.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Spomenuti je projekt označen kao jedno od važnijih prometno-infrastrukturnih rješenja u našoj županiji za izvršenje u narednom razdoblju. Na spomenutoj je posljednjoj sjednici Gradskog vijeća problem spomenut u kontekstu odgovora na pitanje sigurnosti u prometu, koje mještane Carevdara muči godinama. Gradonačelnik Rajn je, naime, odgovarajući na upit vijećnika Mirka Sokolića, naveo kako je projekt pješačko-biciklističke staze, koji je trenutno u izradi, moguće trajno rješenje spomenutog problema.

Pavle Gašparić

– Trenutno smo u fazi izrade projekta za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Carevdaru, koja bi trebala ići sa sjeverne strane. Dogovoreno je da će Grad Križevci napraviti projekt i mi smo projektnu dokumentaciju ugovorili. U svakom slučaju, nakon što završimo, mislimo je predati Hrvatskim cestama na izvođenje. To je dogovor koji je tripartitan, budući da je snažnu podršku za to dala i Županija. Očekujem da će se na navedenoj dionici državne ceste, na kojoj je promet intenzivan, što prije ići u realizaciju projekta – rekao je gradonačelnik Rajn, napomenuvši kako će zasad sigurnosni problem riješiti postavljanjem sigurnosne signalizacije, ali i kamere.

Izašli smo na teren i u Carevdaru naišli na sugovornika, Pavla Gašparića, koji je, iako u Carevdaru živi tek odnedavno, svjestan ovog problema koji njegove sumještane muči već godinama.

– Malo sam skeptičan oko tih obećanja, no ako zaista uskoro misle krenuti u izgradnju staze, dapače. Ovdje je promet velik, a prelazak preko ceste itekako opasan – rekao nam je Gašparić, koji je u tom trenutku čekao autobus na stajalištu u samom središtu mjesta.

Kod spomenutog stajališta, koje se nalazi nedaleko od novoobnovljenog doma u Carevdaru, postavljen je i novi stup sa sigurnosnom signalizacijom, koju je gradonačelnik Rajn i najavio, a kako se čini, na istom bi mjestu uskoro trebala biti postavljena i kamera. Iz Grada su nam odgovorili kako je zahtjev za postavljanje kamere upućen prema Policijskoj postaji. Na taj će način ovaj sigurnosni problem biti privremeno rješen, barem do konačne izgradnje biciklističko-pješačke staze. Iz Grada su nam potvrdili kako će se ići u raspisivanje javne nabave, i to nakon izrade projektne dokumentacije. Prema dostupnim informacijama Hrvatskih cesta, u izgradnju staze ići će se početkom iduće godine, zaključuju iz uprave Grada Križevaca.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email
NAKON 45 GODINA BAVLJENJA PČELARSTVOM

Pčelar Božidar Gložinić odlučio je prodati kamion s pčelama: “Više ne mogu prodati med…”

Tužna vijest

Umro Vjekoslav Flamaceta

kreću radovi

Ugradnjom dizalice topline Osnovna škola Đurđevac postat će u potpunosti energetski neovisna!

Nalaze se u pritvoru

Vršnjaci prebili mladića u koprivničkom parku, teško je stradao

Detalji nesreće

U prometnoj na Podravskoj magistrali čak šest ozlijeđenih!

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI