Jedva dolaze do kuća: Sve je obraslo jer se komunalni ne želi nikome zamjeriti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Domajima, malom mjestu u općini Sokolovac, jedan od mještana, Ivan Jug, požalio nam se na put koji vodi do njegove kuće i koji se po njegovim navodima ne održava redovito pa je teško proći do kuće, a posebno kada se radi na polju pa se mora prolaziti poljoprivrednim strojevima. Tvrdi kako svaki put treba zvati i nagovarati da komunalni redar odradi svoj posao za koji je plaćen, a boljem putu, odnosno asfaltu, ne nada se previše. 

– Ovdje sve održavaju na silu, a komunalnog redara svi zajedno plaćamo. On se neće nikome zamjerati, a na kraju na toj cesti nema nikoga već dvije-tri godine. Posljednji put sam ja zvao prije kombajniranja jer je agacija već visjela skroz preko ceste i nije se uopće moglo proći. Onda se granje posjeklo, ali je ostavljeno da dalje raste i sad je opet već slična situacija – požalio se Ivan Jug koji živi uz spomenuti put.

Ivan Jug ispred svoje kuće

Ivan nam je ispričao i kako su prvi put još 70-ih napravili sami stanovnici Domaja, a onda je u 90-ima otišao u općinske ruke, no sve veće akcije odrađene su na inicijativu mještana. Ivan kaže i kako bi asfalt bio potreban, no da mu se ne nada u nekoj bližoj budućnosti, no nada se da će se barem ovaj postojeći put održavati.

– Asfalt bi trebao biti u planu, tu su sad dvije kuće i bilo bi dobro da ga imamo. Inače je ova situacija kakva je sada napravljena na našu inicijativu. Ne znam hoće li se ikad išta napraviti, možda kad se nešto napravi više ne bude nikoga ovdje – kazao je. 

Za komentar smo pitali i načelnika općine Sokolovac Vladu Bakšaja koji je rekao kako se u Općini rade mnogi projekti, među kojima su upravo i mnoga asfaltiranja cesta u selima i zaseocima, no kako postoje prioriteti. Također je rekao kako će svi doći na red te da moli ljude da ovakve stvari prijave direktno na Općinu.

– Mi smo najveća općina, imamo 32 naselja i jednostavno ne možemo fizički baš sve stići, ali mislim da sve uspijevamo uredno održavati. Ulažemo maksimalno i stalno nešto radimo, imamo puno zaselaka u kojima su potrebni vodovodi, uređenja domova, asfaltiranja cesta… Razumijemo da ima ljudi kojima je potrebno urediti ceste, ali moramo posložiti prioritete i sve će doći na red. Ovih dana završavaju se mnogi radovi i ceste, radi se i u Domajima i bit će na redu i spomenut put – rekao nam je načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mališali slavili Galovićev rođendan

Predškolci Dječjeg vrtića Bregunica iz Novog Virja u pratnji odgojiteljica sudjelovali su na obilježavanju Galovićeva rođendana u Galovićevu domu u Peterancu. Kako kažu u Bregunici,

Uredili putove prema Dravi

Hrvatske vode u dogovoru s Općinom Podravske Sesvete obnovile su poljske putove Šarje, Sigetec i Crlenika, koji su ujedno i prilazni putovi prema rijeci Dravi

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI