JEDVA GA PUSTILI Našem reporteru naredili da “iz sigurnosnih razloga” izbriše dvije fotografije koje je snimio

U Podravku je došao na poziv kompanije kako bi fotografirao skup hrvatskih trgovaca


Autor: podravski.hr — 25.05.2018. / 14:07 Aktualno

Podravkina recepcija koju je naš reporter danas snimio

Neobično iskustvo doživio je danas u Podravki naš fotoreporter Nikola Wolf. U Podravku je došao na poziv kompanije kako bi fotografirao skup hrvatskih trgovaca koji se održavao u upravnoj sedmerokatnici u Koprivnici. Uoči skupa uočio je na recepciji Mladena Ružmana, šefa javne tvrtke Piškornice, u društvu Podravkina menadžera Marka Ranilovića te ih je fotografirao. Potom je obavio posao na skupu trgovaca.
No, na izlasku iz sedmerokatnice zaustavili su ga na recepciji i rekli mu kako su dobili poziv iz službe korporativne sigurnosti da ne može napustiti zgradu ako ne izbriše fotografije Ružmana i Ranilovića „iz sigurnosnih razloga“. To je i učinio – izbrisao je obje fotografije koje je snimio.
Kakvi su to „sigurnosni razlozi“ zbog kojih je u Podravki zabranjeno fotografirati šefa javne tvertke Piškornice, nije nam poznato. Tko zna, možda je novi šef Korporativne sigurnosti Marinko Beljo, bivši djelatnik Sigurnosno-obavještajne agencije, uveo nova pravila.
– U Podravki sam bio privatno – kazao nam je začuđeni Ružman rekavši kako nema pojma o dogodovštini našeg fotoreportera niti s time ima ikakve veze.
To je bilo prvi put da su u Podravki od našeg fotoreportera zatražili da izbriše fotografije prije nego što napusti kompaniju. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF