Jelak: Građani smo drugog reda! Načelnik: Općina ima i većih problema!

Stanovnici ulice na kraju sela u Miličanima zbog stanja ceste koja vapi za obnovom već godinama se osjećaju kao da za njih nitko ne mari. Iz malog mjesta u sastavu općine Sokolovac zvali su Podravski list da dođemo i da sami dokumentiramo slučaj.

Ono što smo zatekli je stara i oštećena cesta puna udubina i rupa, koja nikad nije bila ni obnovljena. Izgrađena je početkom 90-ih i odonda stoji takva. Cesta ide sporednom ulicom na makadamski put koji vodi u polje, ali i na kraj sela gdje žive stanovnici u nekoliko kućanstava. Uime mještana o stanju samog puta govorio je jedan od stanovnika Marijan Jelak, koji je rekao kako se zbog nemara nadležnih u toj ulici osjećaju zapostavljeno, kao da ih Općina namjerno zanemaruje.

Marijan Jelak

– Osjećamo se kao građani drugog reda. Evo, između ovih nekoliko bandera nalazi se sigurno oko 200 metara ceste, a do kraja kuća ima i više. Ne znamo zašto je to toliki problem makar i zakrpati – pita se Jelak, nadodavši kako se u selu prošle godine radila modernizacija prometnica, no njihovu su ulicu zaobišli.

Da bi ironija bila veća, obnovili su zato cestu dislociranu od mjesta, koja vodi u vinograde, dok njihova stoji kakva je i bila, ogorčeno zaključuje Jelak. Problem stvara i jarak kroz koji protječe voda, a koji se također redovito ne održava i koji mještani čiste sami. O istom smo slučaju pisali prošle godine, s drugim sugovornikom koji nam je problem opisao gotovo identično, a tada nam je načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj rekao da se s takvim slučajevima susreću svakodnevno i kako je teško popratiti baš svaki problem u svakom naselju, no da će brzo riješiti problem. Ponovno smo ga kontaktirali, a njegov odgovor ni ovaj put nije bio puno drugačiji. 

– Naravno da nam je u planu obnoviti i tu cestu, no meni se osobno čini kako spomenuti put i nije baš u toliko lošem stanju. Imamo i drugih cesta u drugim naseljima čija nam je obnova trenutno veći prioritet, gdje prašina koja se diže stvara problem ljudima koji žive uz njih, a na toj cesti to nije slučaj. No, brinemo se o svemu, tako će i ta cesta jednog dana doći na red – odgovorio je Bakšaj. 

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI