Ješkovo konačno dobilo asfalt: Žele ponovno osposobiti plovni put iz Austrije

Podravski list profile

Krajem prošlog tjedna asfaltirana je cesta koja spaja Golu i rijeku Dravu pored jezera Ješkovo. Dio je to projekta izgradnje pristaništa za čamce i brodice koju je pokrenula Lučka uprava Osijek.

Asfalt su s oduševljenjem dočekali i lokalni ribiči te Dragutin Ciglar koji na Ješkovu ima imanje, a u pristaništu vidi priliku za daljnji razvoj. Pristanište će imati 20 vezova i minimalno će zadirati u postojeće stanje obale. Imat će prilaz u vodu i bit će pontonsko kako vodostaj koji varira ne bi utjecao na vezove i brodice.

– Ideja je da se ponovno osposobi plovni put iz Austrije, da turisti ovdje stanu na dan ili dva te da obilaze našu županiju sa svim sadržajima koje im možemo ponuditi. U izgradnju se uključila i Općina Gola koja daje punu podršku projektu za koji se nadam da će se i realizirati do kraja ove godine – kazao je Ciglar.

FOTO Čitatelj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI