Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jeste li znali: COVID na drugom mjestu po smrtnosti muškaraca lani

Rang prva tri uzroka smrti kod muškaraca promijenio se u odnosu na prethodnu godinu, donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Na prvom mjestu ostala je ishemijska bolest srca (3645), na drugom mjestu uzroka smrti u muškaraca pojavio se  COVID-19 (2590), a na trećem su zabilježene cerebrovaskularne bolesti (2120).

Na četvrtom šećerna bolest, petom zloćudna novotvorina dušnika i pluća, šestom hipertenzija, sedmom zloćudna novotvorina debelog crijeva, na osmom bronhitis, emfizem i astma, na devetom rak prostate, a na desetom kronične bolesti jetre i ciroze želuca.

Ishemijska bolest srca, hipertenzija, cerebrovaskularne bolesti i šećerna bolest i dalje su vodeći uzroci  smrti u žena. Na petom mjestu u 2020. godini nalazi se COVID-19, a slijede ateroskleroza na šestom, zloćudna novotvorina dušnika i pluća na sedmom i zloćudna novotvorina debelog crijeva na osmom. Na  devetom mjestu bilježi se rak dojke, a na desetom bronhitis, emfizem i astma.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI