Jeste li znali? Na cipelama tisuće bakterija!

Do sada ste vjerojatno mislili da se ništa strašno neće dogoditi ako po kući budete u cipelama u kojima hodate vani. No, ako malo bolje razmislite, brojne opasnosti kriju se na potplatima.

Naime, stručnjaci tvrde da, ako u obitelji imate malu djecu ili ste slabijeg imunološkog sustava, trebali biste izbjegavati hodati u svom domu u cipelama u kojima ste hodali vani. Istraživanja su pokazala da se na potplatima cipela nalazi mnoštvo bakterija, od kojih neke mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Djeca koja se igraju na podu ili pužu u posebnoj su rizičnoj skupini, tvrdi liječnik Jonathan Sexton sa Sveučilišta Arizona. Odrasli su manje ugroženi, ali djeca koja se igraju na podu podložnija su riziku.

Također, istraživanja su pokazala i da se na tri cm potplata nalaze stotine tisuća bakterija. Zato sljedeći put kad dođete kući obavezno skinite cipele i smanjite mogućnost oboljenja od raznih bolesti za vas i vaše ukućane.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI