Jeste li znali: Starije žene imaju veću potrebu za s*ksom!

Nakon što napune 50 godina, neke žene postaju više zainteresirane za spolne odnose,jer se više ne moraju brinuti oko neželjene trudnoće i imaju više vremena. Međutim, kako se približava menopauza, tako pada razina estrogena što smanjuje libido kod žena i može dovesti do suhoće vagineValovi vrućine, tjeskoba, debljanje i problemi sa spavanjem također mogu narušiti seksualni nagon kod žena.

Bez obzira na spol i dob, kod problema sa seksualnim nagonom važno je razgovarati s liječnikom, jer nizak libido može biti simptom zdravstvenog stanja. Ako problem nije vezan uz zdravlje, liječnik može preporučiti uzimanje hormona koji povećavaju ukupni seksualni nagon ili pak lijekove koji pojačavaju seksualno uzbuđenje. Osim s liječnikom, važno je razgovarati i sa svojim partnerom. Isprobavanje novih stvari kako se životne faze mijenjaju može pomoći oba partnera da postanu više zainteresirani za seks.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI